Σαλαμίνα: Παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη φάλαινα – Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάστασή της
Ενημέρωση για την υγεία της μικρής φάλαινας που βρέθηκε κοντά στην παραλία του Αλίμου έκανε το υπουργείο Περιβάλλοντος
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Συνεχίζεται μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, η επιχείρηση διάσωσης της μικρής φάλαινας – Ζιφιού, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές κτηνίατροι και δύτες, αλλά και το Λιμενικό Σώμα.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος οδήγησαν το φαλαινοδέλφινο σε πιο βαθιά νερά, περίπου στα δύο ναυτικά μίλια από την ακτή του Παλαιού Φαλήρου, αφότου ανταποκρινόταν θετικά στη θεραπεία που της παρείχαν οι εθελοντές και έπλεε σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη μικρή φάλαινα συνόδευε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας ένα σκάφος του Λιμενικού, για να την προστατεύσει από πιθανή σύγκρουσή της με διερχόμενα σκάφη.
Τη θετική αυτή εξέλιξη διαδέχτηκε μια αρνητική, καθώς τελικά η φάλαινα, στην προσπάθειά της να αναζητήσει και πάλι βοήθεια, κατευθύνθηκε ανατολικά της Σαλαμίνας και από τις 10 το πρωί βρίσκεται σε βραχώδη περιοχή στον όρμο Σελήνια, σύμφωνα με το υπουργείο.
Στο σημείο παρίσταται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, που προσπαθεί να συντονίσει την επιχείρηση των δυτών του Λιμενικού Σώματος και της Lifeguard Hellas.
«Το θηλαστικό έδειξε να αντιδρά καλά στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε χθες, αλλά το γεγονός ότι επιστρέφει σήμερα στα ρηχά δεν είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι πρόκειται για είδος που ζει σε μεγάλα βάθη. Παρέχουμε κάθε δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη νεαρή ραμφοφάλαινα», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Η κατάσταση της υγείας του μικρού ζιφιού παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη και γι’ αυτό εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή, αποτελούμενη από αντιβιοτικά, κορτιζόνη και παυσίπονα.
Ο κ. Αμυράς τόνισε επίσης πως υπάρχει διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το Λιμενικό, τους εθελοντές των ΜΚΟ και την καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσα Κομνηνού.
«Ανάλογα με την πορεία της υγείας του ζώου και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή, θα αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας», κατέληξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις