Απίστευτη ιστορία: H δημοσιογράφος που «στρίμωξε» τους Ταλιμπάν τώρα τους ζητά καταφύγιο
H 35χρονη Σάρλοτ Μπέλλις είναι έγκυος αλλά δεν μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα της, την Νέα Ζηλανδία, με αποτέλεσμα να ζητά τη βοήθεια των Ταλιμπάν.
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Μία απίστευτη περιπέτεια ζει η 35χρονη δημοσιογράφος που έγινε διεθνώς γνωστή τον περασμένο Αύγουστο επειδή είχε το θάρρος και κοίταξε κατά πρόσωπο τους Ταλιμπάν.
Ο λόγος για την 35χρονη Σάρλοτ Μπέλλις, η οποία είναι έγκυος αλλά δεν μπορεί να γυρίσει στην πατρίδα της, την Νέα Ζηλανδία με αποτέλεσμα να ζητά τη βοήθεια των Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της ίδιας στο Instagram αλλά και με την εφημερίδα New Zealand Herald, η νεαρή δημοσιογράφος είναι έγκυος και θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα της για να έχει καλύτερη ιατρική φροντίδα και να γεννήσει στον τόπο της όμως, οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας δεν της το επιτρέπουν εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζασίντα Άρντερν λόγω της πανδημίας.
Η Μπέλλις διαπίστωσε – μαζί με τον σύντροφό της, φωτογράφο των New York Times – πως είναι έγκυος τον περασμένο Σεπτέμβριο όσο βρισκόταν στο Αφγανιστάν για δουλειά.
Είναι έγκυος σε μία χώρα που απαγορεύεται η εγκυμοσύνη εκτός γάμου
Καθώς η επαγγελματική της έδρα ήταν στη Ντόχα του Κατάρ, μια χώρα όπου απαγορεύεται η εγκυμοσύνη εκτός γάμου, η δημοσιογράφος δεν είχε, παρά να ακολουθήσει την συμβουλή του γυναικολόγου που επισκέφθηκε στη Ντόχα.
«Δεν θα σε καταγγείλω στην αστυνομία, αλλά δεν μπορώ να σε φροντίσω, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ή να παντρευτείς ή να φύγεις από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν», ήταν τα λόγια του γιατρού, όπως τα περιγράφει η Μπέλλις σε ανοιχτή επιστολή που έγραψε στην New Zealand Herald ως μια τελευταία προσπάθεια να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα της για να νιώσει ασφαλής.
Δεν έγινε δεκτό το αίτημα να επιστρέψει στη Νέα Ζηλανδία
Η δημοσιογράφος παραιτήθηκε από το Al Jazzera και μετέβη στην Καμπούλ για να βρίσκεται κοντά στον σύντροφό της. Αν και απέστειλε αίτημα στις Αρχές της Νέας Ζηλανδίας για να επιστρέψει στην γενέτειρά της αυτό δεν έγινε δεκτό. Με τον σύντροφό της ταξίδεψαν στο Βέλγιο, όμως, εκεί δεν μπόρεσε να παραμείνει παρά τρεις μήνες καθώς δεν είναι πολίτης της ΕΕ.
Έτσι, αν και η Μπέλλις ήταν ανάμεσα στις τρεις μοναδικές γυναίκες δημοσιογράφους που τον Αύγουστο συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν και ξεχώρισε για την θαρραλέα ερώτησή της για το μέλλον των γυναικών υπό την εξουσία των ακραίων ισλαμιστών, τώρα αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθειά τους, όπως η ίδια αποκαλύπτει στην New Zealand Herald.
Η Μπέλλις κανόνισε να μιλήσει με αξιωματούχους των Ταλιμπάν για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν η ίδια και ο σύντροφός της και τους εξήγησε ότι το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο αλλά περιμένει παιδί – ένα κοριτσάκι που θα γεννηθεί τον Μάιο.
Μέσω μεταφραστή οι Ταλιμπάν διαβεβαίωσαν το ζευγάρι πως μπορεί να επιστρέψει στην Καμπούλ και θα είναι ασφαλές. «Όταν οι Ταλιμπάν σου προσφέρουν – σε μια έγκυο και ανύπαντρη γυναίκα – ασφαλές καταφύγιο, ξέρετε η ψυχολογία μου έγινε ράκος…», αναφέρει η Μπέλλις στην ανοιχτή επιστολή που έγραψε στην New Zealand Herald.
Ο αγώνας της συνεχίζεται
Όπως τονίζει η δημοσιογράφος, παρόλο, που η ίδια και ο σύντροφός της είναι πλήρως εμβολιασμένοι για την Covid – 19 και ενώ γυναικολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία έχουν αναφέρει στις αρμόδιες Αρχές τους κινδύνους για μια έγκυο να γεννήσει στο Αφγανιστάν, στις 24 Ιανουαρίου έλαβε mail από την χώρα της πως απορρίπτεται η αίτησή της να επιστρέψει για να φέρει με ασφάλεια στον κόσμο το παιδί της.
Η δημοσιογράφος είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέσω δικηγόρου τον αγώνα της για επιστροφή στη Νέα Ζηλανδία καθώς η ίδια είχε κάνει ρεπορτάζ στην μαιευτική πτέρυγα του νοσοκομείου της Καμπούλ και γνωρίζει πως εκεί δεν γίνεται τοκετός με καισαρική ενώ συχνά κόβεται το ρεύμα και οι γιατροί συνεχίζουν το έργο τους υπό το φως των κινητών τους τηλεφώνων.
«Σκέφτομαι τον περασμένο Αύγουστο και πόσο ειρωνικό ήταν όταν ρώτησα τους Ταλιμπάν τι θα κάνουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών. Και τώρα κάνω την ίδια ερώτηση στην κυβέρνηση της χώρας μου…», καταλήγει με νόημα στην ανοιχτή επιστολή της η Σάρλοτ Μπέλλις με την ελπίδα πως η κυβέρνηση της χώρας της θα δείξει κατανόηση στο πρόβλημά της.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις