Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρύτανη του ΑΠΘ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, και συζήτησαν για θέματα του Πανεπιστημίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές του ΑΠΘ, σε συνάρτηση και με το πλέγμα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά σχέδια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των οποίων το ΑΠΘ έχει τη δυνατότητα σήμερα να προσφέρει ξενόγλωσσο πρόγραμμα Ιατρικής, με δίδακτρα και να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την επόμενη χρονιά, έχουν υποβληθεί παραπάνω από 250 αιτήσεις για τις 60 θέσεις που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.
Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν τη σημαντική συμβολή των πανεπιστημίων στην περαιτέρω τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης, σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται για την αναβάθμιση των υποδομών και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε επίσης η πρόθεση του ΑΠΘ να δημιουργήσει καινούργια Ιατρική σχολή και εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θέρμης.
Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της καταπολέμησης της βίας. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρύτανη για τη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τερματισμό κατάληψης στο ΑΠΘ που κρατούσε 34 χρόνια.
Σημειώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί όσον αφορά την ασφάλεια των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών, αλλά και για την προστασία ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην ασφάλεια των ΑΕΙ θα είναι σημαντική η συμβολή των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), οι οποίες θα τοποθετηθούν μετά την εκπαίδευσή τους στα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις