Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Άλερικ Φρίμαν που στο πρώτο μισό της σεζόν αγωνιζόταν στην τουρκική Μπούρσασπορ.

Ο 27χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν με τη «ρωσική αρκούδα» και θέτει εαυτόν υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, Ο Φρίμαν αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην τουρκική Μπούρσασπορ. Πάντως, το συμβόλαιό του θα τεθεί σε ισχύ μετά την Παρασκευή (4/2), όταν και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ρωσικής ομάδας.

Ο Φρίμαν ήταν φέτος ο πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της ομάδας της Προύσας έχοντας 20,5 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα με 49,4% από τη γραμμή του τριπόντου. Επιπρόσθετα είχε και 3,1 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 33,6 λεπτά συμμετοχής σε 15 αναμετρήσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα. Στο Eurocup, ο Φρίμαν είχε 19,6 πόντους (43,9% στα τρίποντα), 2,4 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ.

Πλέον, η ΤΣΣΚΑ έχει καλύψει τις οκτώ από τις εννέα θέσεις ξένων παικτών, ενώ στη Euroleague επιτρέπονται μεταγραφές έως τις 23 Φεβρουαρίου.