Επιταχύνει τις ηλεκτροκίνητες εξελίξεις η Mazda
Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025 με αφετηρία μια νέα ευέλικτη αρχιτεκτονική ονόματι Skyactiv EV η οποία θα επιτρέπει την φιλοξενία διαφορετικού μεγέθους και τύπων αμαξώματος
H ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει την επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας της, προγραμματίζοντας αρχικά την εξέλιξη τριών, αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων. με ορίζοντα το 2025 και αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα της απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης.
Ο λόγος για την Skyactiv EV Scalable Architecture η οποία θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει διαφορετικά μήκη και τύπους αμαξώματος καθώς και διαφορετικής απόδοσης μπαταρίες δίνοντας στην Mazda την απαιτούμενη ελευθερία ως προς τα προϊόντα που θέλει να εξελίξει αλλά και προσφέροντας την απαραίτητη οικονομία κλίμακος καθώς, ανεξαρτήτως κατηγορίας όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα θα μπορούν να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή παραγωγής.
Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι δυνητικά ένα ηλεκτρικό hatchback θα μπορεί να κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με ένα θηριώδες SUV με προφανή οφέλη.
Προς το παρόν η Mazda δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριατικά για την νέα πλατφόρμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στην ηλεκτρική της στρατηγική προτεραιότητα θα έχουν τα «μικρά μοντέλα» κάτι που σημαίνει ότι επικρατέστερο υποψήφιο μοντέλο να αναλάβει τις συστάσεις για την ηλεκτρική πλατφόρμα θα είναι το ηλεκτρικό alter ego του Mazda 3.
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442