Στο φως το πόρισμα από τις τοξικολογικές της 24χρονης – Τι ανιχνεύθηκε και τι όχι
Δεν βρέθηκαν ούτε αλκoόλ, ούτε φαρμακευτικές ουσίες
- «Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης», λέει ο Μπορέλ
- «Οι θάνατοι από τροχαία ισοδυναμούν με 12 Τέμπη τον χρόνο - Πάνω από 120 θύματα εγκαταλείφθηκαν το 2024»
- Παρέμβαση Δένδια για τον καρκινοπαθή αστυνομικό - Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα αίτια της καθυστέρησης
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
Ούτε αλκοόλ, ούτε φαρμακευτικές ουσίες βρέθηκαν από τον διπλό έλεγχο Ελλήνων και Ελβετών των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.
Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στην 24χρονη Γεωργία δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ή υπνωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλ που φέρεται να είχε καταναλώσει δεν δικαιολογεί την αδυναμία αντίδρασης, για την οποία έκανε λόγο στις καταθέσεις της.
Ωστόσο η εφημερίδα «Μπαμ» φέρνει στο φως ολόκληρο το πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.
Τι αναφέρει το πόρισμα
Σύμφωνα λοιπόν με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σε ό,τι αφορά το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες.
Κατά τους Έλληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.
Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο.
«Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Το αλκoόλ
Επίσης, βάση του πορίσματος δεν βρέθηκε ούτε αλκoόλη στα ούρα, ενώ πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως οι τιμές ήταν μηδενικές.
«Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει ρόλο ο χρόνος της ούρησης και γενικότερα πρέπει να μετράται σε ποσότητα, με περισσότερο από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Συνήθως στο ιστορικό μέτρησης αυτό που δείχνουν οι ειδικοί δείκτες είναι μία μεγάλη κατανάλωση για το περασμένο 24ωρο ή 48ωρο. Αν θεωρήσουμε ότι η αλκοόλη ήταν ο καταλύτης που επηρέασε την συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να ανιχνευτεί ποσότητα πάνω από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει 7-8 ποτά στον οποιοδήποτε οργανισμό», λένε αξιόπιστες πηγές και καταλήγουν:
«Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Γεωργίας, με δεδομένο το χρονικό εύρος από τις 8.30 το βράδυ έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, οπότε και φέρεται να σημειώθηκε το καταγγελλόμενο γεγονός, σύμφωνα με την κατάθεση ήπιε τρία ποτήρια κρασί. Πρέπει να λάβει κάποιο υπόψη ότι την κάθε ώρα εκκρίνεται από τον οργανισμό ένα ποτό, δηλαδή 14 γραμμάρια καθαρής αλκόολης. Από τότε που έγινε το συμβάν με βάση την κλινική εικόνα, όλα τα περιστατικά δεν συνάδουν..».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις