Σία Αναγνωστοπούλου: Πόσο λυπηρό είναι να αποχαιρετά κανείς τη Μαριανίνα Κριεζή…
Tρυφερό σημείο αναφοράς πολλών γενιών χαρακτήρισε το παιδικό τραγούδι στη θρυλική Λιλιπούπολη
Τη λύπη της για το θάνατο της Μαριανίνας Κριεζή εξέφρασε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου κάνοντας λόγο για μια ευαίσθητη και ταλαντούχα στιχουργό με ανατρεπτικό λόγο.
Άφησε το ίχνος της στην ιστορία της δισκογραφίας
Αναλυτικά η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου έχει ως εξής:
«Πόσο λυπηρό είναι να αποχαιρετά κανείς τη Μαριανίνα Κριεζή, αυτή την ευαίσθητη και ταλαντούχα στιχουργό, αυτό το διαχρονικό κορίτσι με τον ανατρεπτικό λόγο στον στίχο της.
»Η Μαριανίνα Κριεζή είναι αυτή που πήγε ένα βήμα παραπέρα το παιδικό τραγούδι στην θρυλική Λιλιπούπολη, δημιουργώντας ευρηματικές ευφάνταστες εικόνες, καλώντας τα παιδιά να εμπνευσθούν από μια »Μπόσσα Νόβα Του Ζαχαροπλαστείου», από το »Χορό Των Μπιζελιών», από ένα »Τσιφτετέλι Της Γρίπης». Τι μεγάλη διαχρονικότητα έχουν αυτά τα τραγούδια και τι διευρυμένο ακροατήριό διαφορετικών ηλικιών. Ένα τρυφερό σημείο αναφοράς πολλών γενιών.
»Η συνεργασία της με τη Λένα Πλάτωνος, λίγο αργότερα στην αρχή της δεκαετίας του ’80, σ’ έναν δίσκο πολύ μπροστά από την εποχή του, το Σαμποτάζ, έναν δίσκο πρωτοπορία στον ηλεκτρονικό ήχο, ξάφνιασε τα ακούσματα της νεότητας μας με τραγούδια όπως η «Πτήση 201» ή το «Κοπερτί».
»Συναντήθηκε και με άλλους σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, όμως ακόμα και αν είχε μόνο αυτούς τους δύο δίσκους- σταθμούς στην καριέρα της, θα είχε σίγουρα αφήσει το ίχνος της στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Ένα αντίο Μαριανίνα με έναν δικό σου στίχο: »Που πάει ο καιρός που φεύγει;’».
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου
- Ο Φουκώ διαβάζει Χέγκελ