Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί που είχε στο ΟΑΚΑ με τρεις σερί ήττες. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η Ένωση με μπροστάρη τον Αραούχο (το άλλο γκολ ο Τσούμπερ) που πέτυχε δύο γκολ, φόρτσαρε κι έφτασε σε άνετη επικράτηση με 3-0 κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» που έμεινε για 12ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και για 8ο σερί χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ψυχολογική ώθηση ενόψει της «καυτής» εβδομάδας που έρχεται, με ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αλλά έχασαν τον Μοχαμάντι που αποβλήθηκε και δεν θα παίξει στη ρεβάνς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 και τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η ΑΕΚ αφού για ακόμη ένα ματς ο Στάνκοβιτς έμεινε εκτός. Μισελέν, Μήτογλου, Σβάρνας και Μοχαμάντι ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι στα χαφ. Μπροστά τους ο Γέβτιτς που επανήλθε μετά την τιμωρία του από τον Αργύρη Γιαννίκη, δεξιά στην επίθεση ο Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή ο Αραούχο που έγινε κατοστάρης με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Για τον Απόλλωνα ο Φέστα επέλεξε 5-4-1 με τους Βέρχουλστ, Ντεντάκη, Βιτλή, Γιακιμόφσκι, Λισγάρα, Ρογκίνε, Φατιόν, Τσιμπσάχ, Παμλίδη, Τσιλούλη και Σίγκνιεβιτς.

Στο μισό γήπεδο η ΑΕΚ, αλλά την καλύτερη στιγμή ο Απόλλωνας

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, όπως συνηθίζει άλλωστε στα παιχνίδια της, και έκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Δύο σουτ από Γκαρσία και Τσούμπερ δεν ανησύχησαν τον Βέρχουλστ, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που είχαν την καλύτερη ευκαιρία.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Ντεντάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιπσάχ νίκησε τον Σβάρνα στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

«Άγγιξε» το γκολ η ΑΕΚ

Στο 25’ ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Γέβτιτς βρήκε εξαιρετικά τον Τσούμπερ στην πλάτη της άμυνας, ο Ελβετός πλάσαρε από πλάγια τον Βέρχουλστ ο οποίος έδιωξε. Η φάση σταμάτησε τελικά για οφσάιντ, αλλά είναι σίγουρο πως αν έμπαινε γκολ θα υπήρχε VAR γιατί ήταν οριακή.

Στα επόμενα λεπτά η Ένωση απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Σιμάνσκι το οποίο έβγαλε χαμηλά ο Βέρχουλστ, αλλά η πολύ μεγάλη στιγμή ήρθε στο 41’. Από κόρνερ του Απόλλωνα οι παίκτες του Δικεφάλου έφυγαν στην κόντρα 3 vs 2, με τον Γέβτιτς να δίνει στον Αραούχο κι εκείνος σε δύο χρόνους να μην μπορεί να σκοράρει. Πρώτα ο Βέρχουλστ απέκρουσε με τα πόδια και στο ριμπάουντ που πήρε ο Αργεντινός πρόλαβε σωτήρια κι έβαλε την κόντρα ο Φατιόν.

Από την εκτέλεση κόρνερ ο Μήτογλου σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο αμυντικός της ΑΕΚ έκανε επιθετικό φάουλ στον Ρόνγκε πριν σουτάρει.

Οι ευκαιρίες του Απόλλωνα «ξύπνησαν» την ΑΕΚ

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 47′ όταν ο Σίγκνεβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, γύρισεκαι σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα κι έφυγε λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά μετά ο Απόλλωνας είχε νέα ευκαιρία όταν ο Βιτλής έκανε το γέμισμα, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Σίγκνεβιτς με προβολή νικήθηκε από τον Τσιντώτα.

Στην κόντρα μετά από αυτή τη φάση ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Γκαρσία γύρισε στον Αραούχο που με ωραίο τσίμπημα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Βέρχουλστ για το 1-0 και αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο Άλκη. Παράλληλα, ο Αργεντινός γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο και τις 100 συμμέτοχές του με τη φανέλα της Ένωσης.

Άνοιξε το ματς, το «καθάρισε» η ΑΕΚ

Στο 67′ η ΑΕΚ ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Άμραμπατ έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Ντεντάκης δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα, πέρασε τον Βέρχουλστ κι έκανε το 2-0 σε κενή εστία. Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα ήρθε και το 3-0. Ο Μισελέν βγήκε από τα δεξιά μόνος, έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι κι ο Αραούχο με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες με Ανσαριφάρντ και Άμραμπατ που είχαν περάσει αλλαγή για να πετύχει και άλλο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στα αρνητικά για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες για τον Μοχαμάντι στο 79′, με τον Ιρανό να χάνει έτσι τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Το κλειδί: Το 1-0 ήταν αυτό που έδιωξε το άγχος και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στην ΑΕΚ

To δεκάρι: Ο Σέρχιο Αραούχο που πέτυχε δύο γκολ και για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του.

Στον πάγκο: Ο Μοχαμάντι που αποβλήθηκε με το σκορ στο 3-0 και στερεί από την ομάδα του την παρουσία του στο ματς της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ

Γιατί κόουτς: Ο Απόλλωνας έμεινε για 12ο σερί ματς χωρίς νίκη, για 8ο σερί χωρίς γκολ και πλέον τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ δύσκολα για την ομάδα του Φέστα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μοχαμαντί, Μήτογλου, Σβάρνας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (81′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γέβτιτς (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (72′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (72′ Σάκχοφ), Αραούχο (72′ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (72′ Παπαγεωργίου), Γιακιμόφσκι, Λισγάρας, Ρόγκνε, Φατιόν, Τσίμπσαχ (58′ Σλίβκα), Παμλίδης (58′ Γιαννιώτας), Τσιλούλης (72′ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς, (58′ Ιωαννίδης).