Μαραθώνας: Ένα ζωντανό οικολογικό θρίλερ
Τον προσεχή Νοέμβριο στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, θα εκτυλιχθεί η απόλυτη οικολογική καταστροφή την οποία θα μπορούν να ζήσουν άπαντες που θα τολμήσουν να εισέλθουν τις πύλες του μοναδικού μέρους στον κόσμο που θα συμβαίνει.
- Αφαιρούν τα αντικλεπτικά και αρπάζουν τα ρούχα στα καταστήματα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Σύλληψη Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία – Ύψωσαν την ελληνική σημαία
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ για τον ιό mpox - 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
- Χιονοθύελλα φέρνει χάος στα Βαλκάνια - Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία δοκιμάζονται από την κακοκαιρία
Η οικολογική καταστροφή που συντελείται στον πλανήτη παύει να είναι ένα σενάριο τρόμου και γίνεται μια βιωματική εμπειρία που όμοια της δεν συναντάς πουθενά στον κόσμο. Στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου, στο μέρος που το θάρρος συναντά την αυταπάρνηση, θα κληθεί καθένας να λάβει μια απόφαση. Θα εισέλθει να δει τι συμβαίνει στο πλανήτη ή αμέριμνος θα συνεχίσει να πιστεύει αυτά που νομίζει ο ίδιος πως συμβαίνουν στον πλανήτη;
Το «Cargo Project» που θα διαδραματίζεται σε μια πρωτοποριακή κατασκευή 23Χ23 τμ και με ύψος 8 μέτρων θα αποτελέσει την απόλυτη μηχανή προσομοίωσης της κλιματικής αλλαγής. Όποιος μπει και δει, δεν θα βγει ο ίδιος άνθρωπος. Πολύ απλά διότι όταν κανείς ζήσει με όλες του τις αισθήσεις την οικολογική συντέλεια του κόσμου, δεν μπορεί να παραμείνει ο ίδιος άνθρωπος.
Ο Δήμος Μαραθώνος λοιπόν έλαβε την τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατασκευή του πρωτοποριακού έργου «Cargo Project» που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Ένα μοναδικό έργο, για όλη την Ελλάδα, η ιδέα του οποίου είναι της εικαστικού Καλλιόπης Οικονομάκου, ένας θεματικός χώρος αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης, που θα λειτουργεί ως συναγερμός για τη κλιματική κρίση που βιώνει ο πλανήτης και που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Δεν πρόκειται μόνο για τουριστικό αξιοθέατο αλλά για μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, καθώς μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και της επιστήμης ο θεατής θα «βιώνει» ζωντανά τις αλλαγές της φύσης, βρισκόμενος ο ίδιος στο κέντρο της κλιματικής αλλαγής, μέσα σε δυστοπικά περιβάλλοντα, με αληθινούς ήχους και συνταρακτικές εικόνες.
Το έργο θα κοστίσει κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα με τον οποίο επικοινωνήσαμε θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο. Η οικολογική καταστροφή είναι προ των πυλών και πλέον θα μπορούμε να την βιώσουμε με έναν άλλο τρόπο από το cargo project. Ένα έργο πιλότος, που αν το αποτέλεσμα δικαιώσει τον σκοπό τότε θεωρούμε βέβαιο πως θα κατασκευαστούν παρόμοια σε όλη την χώρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις