![Κουβέιτ: Άσεμνη κρίθηκε η γιόγκα από γυναίκες – Βγήκαν για διαμαρτυρία στους δρόμους](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/02/yoga-1024x683.jpeg)
Κουβέιτ: Άσεμνη κρίθηκε η γιόγκα από γυναίκες – Βγήκαν για διαμαρτυρία στους δρόμους
Η απόφαση στο Κουβέιτ έβγαλε τις γυναίκες στους δρόμους.
Σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ προχώρησαν δεκάδες γυναίκες αφού απαγορεύτηκε η γιόγκα από γυναίκες, καθώς κρίθηκε ως «άσεμνη».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διοργανώτρια της εκδήλωσης και εκπαιδεύτρια γιόγκα, ανακοίνωσε την Πέμπτη την αναστολή της εκδήλωσης δηλώνοντας ότι δεν έλαβε άδεια από τις αρχές, μια ημέρα αφότου ο βουλευτής Χαμντάν Αλ-Άζμι ζήτησε μέσω tweet από τον υπουργό Εσωτερικών να κινηθεί γρήγορα για να βάλει τέλος σε πρακτικές που είναι ξένες προς τη συντηρητική κοινωνία.
Χαρακτηρίζει, μάλιστα, το θέμα αυτό «επικίνδυνο».
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/02/yoga1.jpg)
Πηγή: ertnews.gr
«Αν υποχωρήσουμε…»
Κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής διαμαρτυρίας στην πλατεία Αλ Ιράντα μπροστά από την έδρα της Εθνοσυνέλευσης, ο Δρ. Ιμπτιχάλ Αλ-Κατίμπ, καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεν είναι ζήτημα αθλητισμού. Το σημαντικό είναι ότι αν υποχωρήσουμε, θα δούμε πολύ μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση».
Οι συμμετέχοντες στο κίνημα σήκωσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στην εμπορευματοποίηση γυναικείων ζητημάτων από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο», «Απορρίπτουμε την κηδεμονία των γυναικών», «Όχι στο καθεστώς των φετβά» (θρησκευτικά διατάγματα).
«Αυτό που θέλουμε να καταλάβουν η κυβέρνηση και οι βουλευτές είναι ότι δεν αποδεχόμαστε την εκμετάλλευση των γυναικείων ζητημάτων και των ελευθεριών τους για τη διευθέτηση πολιτικών υποθέσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Χαντίλ Μπουκρέις.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις