Μπόρις Τζόνσον: Θέμα χρόνου η πρόταση μομφής – Ίσως την επόμενη εβδομάδα, γράφει η Telegraph
Πληθαίνουν οι επιστολές Συντηρητικών βουλευτών της κυβερνώσας πλειοψηφίας, που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο σε μία πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του
Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας του «partygate», τον οποίο δεν φαίνεται να «σώζει» ούτε η αισιόδοξη διάθεση, ούτε και η απόφασή του να μην παραιτηθεί. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Telegraph, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόταση μομφής ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα πληθαίνουν και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία απομένουν λίγες επιστολές για να συμπληρωθεί ο αριθμός 54 που θα οδηγούσε σε εσωκομματική ψηφοφορία κατά του Τζόνσον.
Έτσι, αν και ο ίδιος τραγούδησε το «I will survive» («θα επιβιώσω») στο νέο διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως γίνεται όλο και πιο δύσκολη η πολιτική του επιβίωση, καθώς η πρόταση μομφής σε βάρος του είναι πια ζήτημα χρόνου.
Παραιτήσεις και επιστολές
Η υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικής στρατηγικής Μιουνίρα Μίρζα, ο προσωπάρχης Νταν Ρόζενφιλντ, ο επικεφαλής επικοινωνίας Τζακ Ντόιλ, ο αρχιγραμματέας Μάρτιν Ρέινολντς και η σύμβουλος για θέματα ισότητας ‘Ελενα Ναροζάνσκι αποτελούν πια παρελθόν για τη Ντάουνινγκ Στριτ.
Παράλληλα, πληθαίνουν και οι επιστολές Συντηρητικών βουλευτών της κυβερνώσας πλειοψηφίας, που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο σε μία πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον.
Σε μια τέτοια περίπτωση, για να επιβιώσει ο Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία, θα πρέπει να λάβει τη θετική ψήφο της (απλής) πλειοψηφίας των βουλευτών της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να τον στηρίξουν τουλάχιστον 180 βουλευτές.
- Διπλασιάστηκαν οι αρκούδες στην Ελλάδα μέσα σε έξι χρόνια – Τι δείχνει έρευνα του Αρκτούρου
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442