Αίγυπτος: Ανακάλυψαν γραπτά 2.000 ετών – Ελληνικά ιερογλυφικά σε τιμωρίες μαθητών ανάμεσα στα ευρήματα
Σε άλλα κεραμεικά κομμάτια, αναγράφονται ακόμα και λεπτομέρειες της ζωής στην Αρχαία Αίγυπτο, όπως αποδείξεις, σχολικά κείμενα, εμπορικές πληροφορίες και λίστες ονομάτων
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Γραπτά, κατά πάσα πιθανότητα τιμωρίες μαθητών, ανακάλυψαν στην Αίγυπτο αρχαιολόγοι, μεταξύ 18.000 θραυσμάτων αγγείων, που χρονολογούνται 2.000 έτη πριν.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το CNN.com, βρέθηκαν εκατοντάδες πινακίδες με το ίδιο σύμβολο γραμμένο τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, κάτι που οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αποδεικνύει πως οι μαθητές αναγκάζονταν, όντας τιμωρημένοι, να γράψουν τις γραμμές αυτές.
Σε άλλα κεραμεικά κομμάτια, αναγράφονται ακόμα και λεπτομέρειες της ζωής στην Αρχαία Αίγυπτο, όπως αποδείξεις, σχολικά κείμενα, εμπορικές πληροφορίες και λίστες ονομάτων.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του γερμανικού Πανεπιστημίου Tübingen, που πραγματοποίησε την ανασκαφή, μίλησαν για ανακαλύψεις που έγιναν στην τοποθεσία Athribis, έναν αρχαίο οικισμό που χτίστηκε σχεδόν 200 χιλιόμετρα βόρεια του Λούξορ.
Ελληνικά, αραβικά και αιγυπτιακά ιερογλυφικά ήταν μεταξύ των γραφών που βρέθηκαν στα θραύσματα.
Οι ειδικοί είπαν ότι θεωρείται πάρα πολύ σπάνιο να βρεθεί ένας τόσο μεγάλος όγκος θραυσμάτων με μία ανασκαφή. Παρόμοια ποσότητα έχει ανακαλυφθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, κοντά στην Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ, όπως δήλωσαν.
Γενικότερα, η συγκεκριμένη αρχαιολογική έρευνα επικεντρώνεται σε ένα ναό που χτίστηκε από τον φαραώ Πτολεμαίο XII και στη συνέχεια διακοσμήθηκε από Ρωμαίους αυτοκράτορες.
Από τότε, ο ναός άνοιξε για τους επισκέπτες, ενώ ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ερείπια μιας αρχαίας πόλης, λατομεία, καθώς και έναν άλλοτε ανθρώπινο οικισμό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις