Gucci: Ένα γοητευτικό καφέ και κοκτέιλ μπαρ στην καρδιά της Φλωρεντίας
Η πολυτελής μάρκα θα ανοίξει, ένα ολοήμερο καφέ και κοκτέιλ μπαρ, στην κεντρική Piazza della Signoria.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Ανοίγοντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Gucci αποκαλύπτει το Gucci Giardino 25, ένα νέο καφέ και κοκτέιλ μπαρ, επεκτείνοντας το εμβληματικό Gucci Garden, το θαυμάσιο δημιούργημα του δημιουργικού διευθυντή Alessandro Michele και του διάσημου σεφ Massimo Bottura.
View this post on Instagram
Τοποθετημένο στην Piazza della Signoria της Φλωρεντίας, είναι ήδη το talk of the town της πόλης.
Αντλώντας έμπνευση από έναν από τους προηγούμενους ενοίκους του χώρου, έναν ιστορικό ανθοπώλη, ο χώρος χαρακτηρίζεται από μια λουλουδάτη αίσθηση και αρμονικές αντιθέσεις, παίζοντας με τους κώδικες του οίκου και του φλωρεντίνικου περιβάλλοντος, ενώ αντλεί από τα χρώματα, τις μυρωδιές και την πληθωρικότητα ενός ανθοπωλείου.
View this post on Instagram
Τα μουσταρδί κίτρινα πάνελ συμπληρώνουν τα ζωντανά και πολυτελή καθίσματα σε χρώμα μπλε παγωνιού με επένδυση δέρματος. Αλλού, οι εκλεπτυσμένοι μαρμάρινοι πάγκοι και τα τραπέζια ενσωματώνουν την αισθησιακή κομψότητα για την οποία είναι γνωστή η Gucci.
Το Gucci Giardino 25 είναι για κάθε ώρα, καθώς το ολοήμερο μενού αντικατοπτρίζει την ικανότητα του χώρου για δουλειά και παιχνίδι. Αγκαλιάζοντας την ύπαιθρο της Τοσκάνης και μια εποχική προσέγγιση στο φαγητό, το υψηλής ποιότητας σποτ προσφέρει παραδοσιακές τοπικές νοστιμιές, ενώ αναζητά διεθνή υλικά, από την Ιαπωνία και το Μεξικό για να προσθέσει μια μοντέρνα πινελιά.
Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin σεφ Massimo Bottura συνεργάστηκε με την πολυτελή μάρκα μόδας στις αρχές του 2021 για να ανοίξει το τρίτο Gucci Osteria στον κόσμο, στο Τόκιο.
Στο έργο συνεργάζεται ο Karime Lòpez, επικεφαλής σεφ του πρωτότυπου Gucci Osteria στη Φλωρεντία, που τιμήθηκε με το πρώτο αστέρι Michelin το 2020.
View this post on Instagram
Ως ιδιοκτήτης και σεφ του κορυφαίου παγκοσμίου εστιατορίου Osteria Francescana στη Μόντενα, ο Bottura έχει ήδη δημιουργήσει άλλα δύο Gucci Osteria για τη μάρκα μόδας και η συνεργασία τους ψιθυρίζεται πως θα επεκταθεί και περαιτέρω.
Το μενού
Στο πρωινό θα υπάρχουν παραδοσιακά τοπικά αρτοσκευάσματα μαζί με γαστρονομικές δημιουργίες για μια μοντέρνα και διεθνή επιλογή, ενώ ελαφριά πιάτα είναι διαθέσιμα τόσο για μεσημεριανό γεύμα όσο και για δείπνο. Το μενού ολοκληρώνεται από το Απογευματινό τσάι, με έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στην κουλτούρα του καφέ μέσω μιας προσεκτικής επιμέλειας μειγμάτων σπεσιαλιτέ.
View this post on Instagram
Όσο για περισσότερες επιλογές για ενήλικες, τα νεγκρόνι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, καθώς η Gucci προσφέρει ένα ανανεωμένο Mémoire di Negroni ανάμεσα σε άλλα ζωηρά κοκτέιλ. Πίσω από τα ποτά βρίσκεται η mixologist Martina Bonci, η οποία κληρονόμησε την αγάπη για το κρασί από την προγιαγιά της.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις