Μεγάλη ευκαιρία πέταξε στα… σκουπίδια η Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι κρατούσαν στα χέρια τους το τρίποντο, με την Γιουβέντους να τη ρίχνει στο καναβάτσο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (1-1).

Λίγες μέρες πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό για το Europa League, η ομάδα του Γκασπερίνι έφτασε μια… ανάσα από το να βάλει φρένο στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, με τη Μεγάλη Κυρία να την πληγώνει στο τέλος.

Η αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» μετράει πέντε σερί ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται στην 5η θέση της Serie A με 44 πόντους. Στο +2 η Γιούβε, με τη μάχη για το Champions League να… φουντώνει.

Η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα στο ματς, με τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να προκαλεί… τρόμο στους αμυντικούς της Αταλάντα. Ο νέος σταρ της Μεγάλης Κυρίας έκανε ότι ήθελε στα πρώτα λεπτά και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σέρβος επιθετικός έφτασε μια… ανάσα από το 0-1, με τον Σπορτιέλο όμως να κατεβάζει ρολά. Ο Βλαχοβιτς επιχείρησε το ψιλοκρεμαστό πλασέ, με τον τερματοφύλακα της Αταλάντα να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 12΄, η κεφαλιά του Βλάχοβιτς πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα συνέκλινε και σούταρε από καλή θέση.

Ο επιθετικός των Μπιανκονέρι απείλησε ξανά την εστία του Σπορτιέλο, ενώ η πρώτη φάση για την Αταλάντα ήρθε στο 25΄. Προβολή του Ντε Ρουν, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 31΄, οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία του ημιχρόνου. Ασυνεννοησία Σέζνι με τους αμυντικούς της Γιούβε, επωφελήθηκε ο Μούριελ, με τον Κολομβιανό επιθετικό να αστοχεί προ κενής εστίας.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η Αταλάντα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σέζνι να βγάζει το σουτ του Ντε Ρουν. Στο 52΄ και 53’ η Γιουβέντους απείλησε με τους Μοράτα και Ντιμπάλα και στο 56’ ο Σπορτιέλο έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Βλάχοβιτς. Στο 59’ το σουτ του Ραμπιό… έξυσε το δοκάρι του Σπορτιέλο.

Στο 70’ ο Ντζιμσίτι παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, ενώ στο 76’ η Αταλάντα πήρε το προβάδισμα. Ο Μαλινόφσκι με απίθανη οβίδα, έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στο παραθυράκι του Σέζνι για το 1-0.

Στο 84ο λεπτό ο Χάτεμπουρ έχασε τρομερή ευκαιρία, σημαδεύοντας εξ επαφής το δοκάρι και στο 90+2’ ήρθε η… θεία δίκη. Ο Ντανίλο με κεφαλιά νίκησε τον Σπορτιέλο, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Ντζιμσίτι, Τζαπακόστα (60’ Μέλε), Ντεμιρά, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μπογκά (90+1’ Πάσαλιτς), Κοουπμάινερς, Μουριέλ (60’ Μαλινόβσκι)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι (79’ Κουαδράδο), Ντε Σίλιο, Ντε Λιχτ, Ραμπιό (86’ Αρτούρ), ΜακΚένι (81’ Κεν), Λοκατέλι, Μοράτα (86’ Ακέ), Ντιμπάλα, Βλάχοβιτς