Αγίου Βαλεντίνου: Αυτά είναι τα τρία ιδανικά πιάτα για το σημερινό δείπνο
Ένα ορεκτικό, ένα κυρίως και το πιο λαχταριστό επιδόρπιο
Για ένα ρομαντικό δείπνο αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις…
Σαλάτα σπανάκι με σος γιαουρτιού
View this post on Instagram
Υλικά
Για 4 μερίδες
1 μεγάλο μπολ φύλλα από σπανάκι μπέιμπι
2 φλιτζάνια γλιστρίδα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
2 φλιτζάνι φράουλες ή φρέσκα φρούτα εποχής
Για τη σος
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι (2% λιπαρά)
2 κουταλιές μουστάρδα, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 πρέζα, αλάτι, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε τα το σπανάκι και τη γλιστρίδα, τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτετε τον δυόσμο και τις φράουλες και ετοιμάζετε τη σος.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σος και περιχύνετε τη σαλάτα.
Γαρίδες σοτέ με μαρινάτα κολοκυθιού
View this post on Instagram
Υλικά
12 μεσαίες γαρίδες
8 κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 λάιμ (το χυμό και το ξύσμα τους)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
10 φύλλα μέντας
1/2 ποτηράκι λικέρ μαστίχας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνετε τη μαρινάτα: Πλένετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα βάζετε σε ένα μπόλ μαζί με 3 κουταλιές λάδι, το χυμό και το ξύσμα των λάιμ, τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τις γαρίδες, τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε με 1 κουταλιά λάδι σε δυνατή φωτιά. Μετά τις αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το λικέρ μαστίχας και σερβίρετε, βάζοντας σε κάθε πιάτο 3 γαρίδες και λίγη μαρινάτα.
Cheesecake φράουλα απολαυστικό και γρήγορο
View this post on Instagram
Υλικά για 8 μερίδες
100 γρ. αμυγδαλωτά ή μπισκότα μαλακά στο εσωτερικό τους (θρυμματισμένα)
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
400 γρ. φράουλες
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
3 μεγάλα φύλλα ζελατίνης
1 λεμόνι (το χυμό του)
500 γρ. τυρί κρέμα
410 γρ. συμπυκνωμένο γάλα (ελαφρύ)
1 κρυσταλλική βανίλια
Εκτέλεση
1. Αναμειγνύετε τα αμυγδαλωτά ή τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι (φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζετε στον πάτο. Το βάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί. Παίρνετε τις φράουλες και τις λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι, αναμειγνύοντας και τη μαρμελάδα. Αφήνετε τον πουρέ φράουλας προσωρινά στην άκρη.
2. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι, στραγγίζετε τη ζελατίνη να φύγει το πολύ νερό και την αναμειγνύετε με το ζεστό χυμό.
3. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το συμπυκνωμένο γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Προοδευτικά ρίχνετε το μείγμα σε αυτό της ζελατίνης. Προσθέτετε και τον πουρέ φράουλας, ανακατεύοντας όμως πολύ ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν ωραία κόκκινα σχέδια, και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Στρώνετε απαλά με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το τζιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να στερεοποιηθεί.
4. Όταν παγώσει, το βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τα τοιχώματα της φόρμας, γαρνίρετε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες στη μέση και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις