Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Το «θρίλερ» της Super League

Το «θρίλερ» της Super League

Αγωνία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για τα πλέι-οφ και η «μάχη» 7 ομάδων για 4 θέσεις

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο +9 από τον ΠΑΟΚ και να έχει βάλει στον «πάγο» την κουβέντα του πρωταθλήματος. Μπορεί και στο τέλος ο Απόλλων να μοιάζει καταδικασμένος και σχεδόν υποβιβασμένος.

Ωστόσο, η φετινή Super League έχει να προσφέρει ακόμα πάρα πολλά. Κυρίως λόγω της μάχης που γίνεται για την εξάδα και τα εισιτήρια για τα πλέι-οφ, όπου όλα παραμένουν ανοιχτά. Και με τα τελευταία αποτελέσματα, στην κουβέντα μπαίνει πλέον και η ΑΕΚ, η οποία, παρότι πριν από λίγες εβδομάδες έκανε όνειρα για πρωτάθλημα, πλέον «τρέχει» για να μην… μπλέξει περισσότερο, καθώς έχει βάλει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ.

Επτά ομάδες, για τέσσερα εισιτήρια. Με τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη. Άλλες ομάδες έχουν περισσότερα παιχνίδια και άλλες λιγότερα, με το αποτέλεσμα πάντως να παραμένει το ίδιο και τη μάχη της εξάδας να κρατά ζωντανή τη Super League.

Η Ένωση πρέπει να αυτοκτονήσει για να καταφέρει να μείνει εκτός. Αυτήν τη στιγμή οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς, έχοντας δώσει ωστόσο 22 παιχνίδια. Η ομάδα του Γιαννίκη πάντως δεν έχει καθόλου εύκολο πρόγραμμα, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα.

Μία θέση πιο πίσω, με τα ίδια ματς και έξι βαθμούς λιγότερους, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε «ανάσα» απέναντι στη Λαμία. Το Τριφύλλι δεν έχει σε καμία περίπτωση εξασφαλισμένη θέση, ωστόσο μοιάζει να έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα στα «χαρτιά», έχοντας παιχνίδια με Παναιτωλικό, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Απόλλωνα.

Με τους ίδιους βαθμούς ο φοβερός και τρομερός ΠΑΣ που «τρελαίνει» κόσμο. Η ομάδα των Ιωαννίνων μοιάζει ικανή να κλείσει μία από τις θέσεις της εξάδας. Η σημερινή αναμέτρηση με τον Άρη στα Γιάννενα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια, καθώς μετά ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, τη Λαμία και το Βόλο.

Πισωγύρισμα έκανε το Σάββατο ο Αστέρας Τρίπολης, που ηττήθηκε από τον Ιωνικό στην έδρα του. Οι Αρκάδες ωστόσο παραμένουν ένα από τα φαβορί, καθώς έχουν μόλις έναν πόντο λιγότερο από Παναθηναϊκό και ΠΑΣ, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από τις δύο ομάδες.

Στο κόλπο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο ΟΦΗ, ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη με το Βόλο στο Ηράκλειο. Η ομάδα της Κρήτης έχει 32 βαθμούς, με το πρόγραμμα της μέχρι το φινάλε να περιλαμβάνει Ατρόμητο, Ιωνικό, Ολυμπιακό και Απόλλωνα.

Μία θέση πιο κάτω και με 29 βαθμούς είναι ο Άρης, που έχει δώσει ωστόσο 21 παιχνίδια. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου όμως περιμένει να μάθει τι θα γίνει και με την υπόθεση του -6, καθώς, σε περίπτωση που το CAS δικαιώσει το σύλλογο, τότε οι Κίτρινοι ανεβαίνουν στους 35 βαθμούς και πάνε στο -4 από την ΑΕΚ, έχοντας να αντιμετωπίσουν ΠΑΣ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό.

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο για το Βόλο μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Η ομάδα του Μπράτσου όμως μπορεί να ευελπιστεί, καθώς η διαφορά της από τον 6ο Αστέρα είναι στους τέσσερις βαθμούς.

Επτά ομάδες για τέσσερα εισιτήρια. Όπως γίνεται αντιληπτό, η μάχη της εξάδας θα κρατήσει ζωντανό μέχρι τέλους το ενδιαφέρον της Super League.

Η βαθμολογία (3η έως 9η θέση):

Αναλυτικά το πρόγραμμα των επτά ομάδων μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου:

ΑΕΚ: ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός, εξ αναβολής), Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Παναθηναϊκός: Παναιτωλικός (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Απόλλωνας (εκτός, εξ αναβολής)

ΠΑΣ Γιάννινα: Άρης (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Λαμία (εντός), Βόλος (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης: Ατρόμητος (εκτός), Άρης (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός, εξ αναβολής), Λαμία (εκτός, εξ αναβολής)

ΟΦΗ: Ιωνικός (εκτός), Ολυμπιακός (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός)

Άρης: ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) Ατρόμητος (εντός, εξ αναβολής), Αστέρας Τρίπολης (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

Βόλος: Ολυμπιακός (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ατρόμητος (εκτός, εξ αναβολής) ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Sports in

Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2: Ξεκίνημα με νίκη στην μετά Κλοπ εποχή

Ιδανικό ντεμπούτο για τον Άρνε Σλοτ στον πάγκο της Λίβερπουλ, με τους «Reds» να επικρατούν 2-0 στην έδρα της Ίπσουιτς – Γκολ και ασίστ ο Σαλάχ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024