Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά από σύγκρουση τρένων που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.
Οι πληροφορίες της γερμανικής Bild κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από 40 τραυματίες. Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ η αστυνομία του Μονάχου επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.
Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένος φέρεται να είναι ένας από τους οδηγούς των τρένων.
Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn, ο οποίος έχει κλείσει τελείως.
Im südlichen Münchner Landkreis sind im Bereich des S-Bahnhofs Ebenhausen-Schäftlarn zwei S-Bahnen zusammengestoßen.
Vor Ort sind zahlreiche Einsatzkräfte, es gibt verletzte Personen, die Strecke ist derzeit komplett gesperrt.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.