Θεσσαλονίκη: 24χρονη κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό της
Το ζευγάρι (35 ετών και οι δύο) είχε προσκαλέσει τη μητέρα και το τετράχρονο παιδί της να μείνουν μαζί τους κι έκτοτε -περί τα μέσα Ιανουαρίου- την κρατούσαν παρά τη θέλησή της
Ζευγάρι Ιρακινών, το οποίο κρατούσε παρά τη θέλησή της 24χρονη Σύρια και το ανήλικο παιδί της, σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, συνέλαβε χθες η αστυνομία.
Το ζευγάρι (35 ετών και οι δύο) είχε προσκαλέσει τη μητέρα και το τετράχρονο παιδί της να μείνουν μαζί τους κι έκτοτε -περί τα μέσα Ιανουαρίου- την κρατούσαν παρά τη θέλησή της και ο άνδρας ασκούσε συνεχόμενη σωματική βία πάνω της, ενώ την εξανάγκασε δύο φορές σε συνουσία, σύμφωνα με την καταγγελία.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, οργάνωσαν επιχείρηση, καθόσον ο 35χρονος απειλούσε τη ζωή του ανήλικου παιδιού, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών εντός του διαμερίσματός τους, όπου βρέθηκε και το ανήλικο, καλά στην υγεία του.
Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για αρπαγή, αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία, βιασμό, σωματική βλάβη και απειλή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.