Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ξανά στο εδώλιο – Εισαγγελική έφεση υπέρ του νόμου για να δικαστεί για κακούργημα
Εισαγγελική έφεση υπέρ του νόμου για την πενταετή φυλάκιση του Στάθη Παναγιωτόπουλου - Ζητά να δικαστεί για κακούργημα
Νέα δίκη για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων για revenge porn. Αυτή τη φορά θα κάτσει στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση αλλά αντιμέτωπος με κακούργημα με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια κάθειρξη, μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
Η άποψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών που στέλνει εκ νέου στο εδώλιο τον παρουσιαστή είναι πως θα έπρεπε να δικαστεί για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος με επαπειλούμενη ποινή έως 10 χρόνια.
H διαφωνία του εισαγγελέα
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε την περασμένη βδομάδα σε 5ετή φυλάκιση με αναστολή για την δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του το 2016. Καταδικάστηκε δηλαδή για πλημμέλημα με ποινή 5 χρόνια.
Η Έφεση υπερ του νόμου του Εισαγγελέα κατά της απόφασης ασκήθηκε γιατί διαφωνεί με το χαρακτηρισμό της πράξης ως πλημμέλημα και ζητεί ουσιαστικά να δικαστεί για κακούργημα με ανώτερη ποινή έως 10 χρόνια, όπως αναφέρει το dikastiko.gr. Μετά από αυτά ο παρουσιαστής θα δικαστεί εκ νέου για την ίδια περίπτωση
Ο Άρειος Πάγος
Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος, όπως είχε αποκαλύψει το dikastiko.gr, τάσσεται με πρόσφατη απόφασή του υπέρ της δίωξης για κακούργημα σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρεί δηλαδή το Ανώτατο Δικαστήριο πως η ηθική βλάβη δεν υπόκειται σε «ποσοτικό κριτήριο». Για το λόγο αυτό και επικύρωσε απόφαση του Εφετείου, για παραπομπή σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα στην περίπτωση revenge porn και πάνω στην οποία στηρίχθηκε και η υπόθεση του παρουσιαστή.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η νομοθετική πρόβλεψη για την ύπαρξη περιουσιακού οφέλους από τον όποιον κατηγορούμενο, που οδηγεί σε κακούργημα, ισχύει και στην περίπτωση ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης. Με αυτό το σκεπτικό και ασκήθηκε τελικά (για τις δυο επόμενες υποθέσεις που δεν είχαν φτάσει στο ακροατήριο) κακουργηματική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου.