Η μάρκα Sinful, με έδρα την Δανία, δημιούργησε μια σειρά από τρία ερωτικά βοηθήματα χρησιμοποιώντας πλαστικό που βρέθηκε στον ωκεανό που συλλέγεται στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η συλλογή Ohhcean περιλαμβάνει ένα ραβδί και δύο δονητές — όλα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό. Ένα λεπτό στρώμα σιλικόνης καλύπτει τα προϊόντα για να τα κάνει αδιάβροχα και ευχάριστα.

Η Sinful συνεργάστηκε με την Tide, μια ελβετική κατασκευαστική εταιρεία που μετατρέπει τα απορρίμματα πλαστικών σε προϊόντα, για να δημιουργήσει τη σειρά Ohhcean.

View this post on Instagram

A post shared by @ohhcean.official

Τίποτα δεν πάει χαμένο!

Σε συνεργασία με ντόπιους ψαράδες, η Tide προμηθεύεται πλαστικό θερμοπλαστικό τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) από ακτές γύρω από ωκεανούς, ρυάκια και λίμνες στην Ταϊλάνδη.

Για την Ohhcean, η εταιρεία συνέλεξε πλαστικά καπάκια μπουκαλιών που στη συνέχεια πλύθηκαν και τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια προτού υποβληθούν σε επεξεργασία με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

View this post on Instagram

A post shared by @ohhcean.official

«Το ερώτημα ήταν πώς να πάρουμε κάτι που ήδη υπάρχει και να το βάλουμε σε νέα χρήση;». Η Mathilde Mackowski, συνιδιοκτήτρια του Sinful είπε στο Dezeen.

«Η απάντηση για εμάς, αυτή τη στιγμή, ήταν το πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό – θέλουμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της παραγωγής και να σκεφτούμε με νέους τρόπους σχετικά με το υλικό», είπε.