Κύρτσος: Θέλει να παραμείνει στο ΕΛΚ – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Βέμπερ
«Η παραμονή μου στο ΕΛΚ θα πρέπει να κριθεί με βάση την αψεγάδιαστη βουλευτική μου πορεία από το 2014. Και όχι στη βάση της κριτικής μου απέναντι στις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη»
- Βραζιλία: Οι αρχές ερευνούν το θάνατο τριών γυναικών που δηλητηριάστηκαν αφού έφαγαν χριστουγεννιάτικο γλυκό
- Το πουλόβερ του Λουίτζι Μαντζιόνε εξαντλήθηκε μία ημέρα μετά την εμφάνισή του στο δικαστήριο
- Μάθαμε για τη μυστική διαδικτυακή ζωή του γιου μας μόνο αφού πέθανε στα 25 του χρόνια
- Το Μεξικό «κάθεται» σε 500 εκατ. τόνους τεκίλας - Έρχεται ένα ταραχώδες 2025
Την «έντονη διαμαρτυρία» του εκφράζει προς τον επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Γιώργος Κύρτσος με αφορμή την απόφαση του πρώτου να ξεκινήσει εσωτερική διαδικασία για την αποπομπή του ευρωβουλευτή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά τη διαγραφή του κ. Κύρτσου από τη ΝΔ.
Το Σεπτέμβριο του 2020 άλλαξαν τα πράγματα
Στην επιστολή του ο Γιώργος Κύρτσος εγκαλεί τον Μάνφρεντ Βέμπερ για «προσωπική επίθεση» και παραλληλίζει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με κυβερνήσεις όπως αυτή του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία.
Επίσης ο ευρωβουλευτής επισημαίνει για η ΝΔ υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη τον διέγραψε με μεθόδους που παραπέμπουν στο ότι «όποιος έχει διαφορετική γνώμη, μπορεί να είναι εχθρός του κράτους ή του έθνους»!
Ο κ. Κύρτσος κάνει αναδρομή στην πολιτική σχέση του με τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι ήταν ο μόνος ευρωβουλευτής μαζί με την Μαρία Σπυράκη που είχαν τεθεί στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική κούρσα διαδοχής στην ΝΔ το 2015-2016, επισημαίνοντας ότι μέχρι πρόσφατα στήριζε με θέρμη το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αναφέρει ακόμα ο κ. Κύρτσος ότι ο ίδιος «διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο» με τον αντιπολιτευτικό λόγο του εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών της, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, η συνολική αποτίμηση του ευρωβουλευτή απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «ήταν θετική».
«Τον Σεπτέμβριο του 2020 τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν», τονίζει ο Γιώργος Κύρτσος και προσθέτει πως αφορμή για τη «ρήξη» του με το Μέγαρο Μαξίμου αποτέλεσε η κριτική του αναφορικά με την «κακή κατάσταση» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και τον κίνδυνο, λόγω αυτού, της διάδοσης του κοροναϊού εξαιτίας του συνωστισμού των επιβατών.
Διαβάστε επίσης – ΝΔ: Ο Κύρτσος ακολουθεί την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τη δυσφήμιση της χώρας
Το τηλεφώνημα
Τότε, «έλαβα ένα τηλεφώνημα από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ζητώντας μου να αποφεύγω αυτόν τον τύπο κριτικής, γιατί υποτίθεται ότι βοηθούσα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» λέει ο Γιώργος Κύρτσος και προσθέτει ότι ακολούθησε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 2021, με το οποίο τον προειδοποιούσε για τυχόν αποπομπή του από την ΝΔ, αν ο ευρωβουλευτής έδινε συνέχεια στην κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία.
Επιπλέον ο κ. Κύρτσος ερμηνεύει ως κίνηση επαναξιολόγησης της κατάστασης και των προοπτικών από πλευράς των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, την αύξηση του επιτοκίου στο δεκαετές ομόλογο, αλλά και την άνοδο του spread, σημειώνοντας πως «κατά την άποψη μου, ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει μια εικόνα manager, χωρίς να διαθέτει την κατάλληλη οικονομική πολιτική, ώστε να ανακόψει τη διολίσθηση της Ελλάδας προς μια νέα οικονομική κρίση».
Ανελεύθερες μέθοδοι επικράτησης
Για τη Novartis, ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει χαρακτηριστικά «δεν νομίζω ότι η δίωξη δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχει καμία σχέση με τη φιλελεύθερη δημοκρατία». «Ο Όρμπαν μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους. Ο κ. Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλητής της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά χρησιμοποιεί ανελεύθερες μεθόδους, με σκοπό να επικρατήσει», προσθέτει.
Και ο κ. Κύρτσος καταλήγει: «Η παραμονή μου στο ΕΛΚ θα πρέπει να κριθεί με βάση την αψεγάδιαστη βουλευτική μου πορεία από το 2014. Και όχι στη βάση της κριτικής μου απέναντι στις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις