Λαβρόφ: Οι κυρώσεις από τη Δύση θα έρθουν έτσι ή αλλιώς
Ο Σεργκέι Λαβρόφ με δηλώσεις του αψήφησε τις κυρώσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΕ.
Για τις κυρώσεις της ΕΕ – και συνολικά της Δύσης – που αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Οι Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν αν δεν εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες να τιμωρήσουν την Ρωσία», σημείωσε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μας απειλούν με όλου του είδους τις κυρώσεις και όπως λένε τώρα με τη “μητέρα όλων των κυρώσεων”. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς λόγο».
Τι θα γίνει με τις στρατιωτικές βάσεις στην ανατολική Ουκρανία
Η Μόσχα δεν συζητά ακόμη για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δύο σχέδια συνθηκών θα της επιτρέπουν να το κάνει και ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να δράσει, αν χρειαστεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο Ρουντένκο έκανε τη δήλωση αυτή την ώρα που οι Ρώσοι βουλευτές συζητούσαν και επρόκειτο να διεξαγάγουν ψηφοφορία για τις συνθήκες φιλίας με τις δύο υπό απόσχιση περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, την ανεξαρτησία των οποίων αναγνώρισε χθες, Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επικύρωσε τη συνθήκη φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία το Ντονέτσκ
Παράλληλα το λαϊκό συμβούλιο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία υιοθέτησε νόμο για την επικύρωση της Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας και Αμοιβαίας Βοήθειας ανάμεσα στη Ρωσία και την περιοχή αυτή που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές, μετέδωσε ανταποκριτής του Sputnik.
Και οι 87 βουλευτές που μετείχαν σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας.
Το επόμενο βήμα μετά την επικύρωση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία θα είναι η εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων και οι συναλλαγές ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Στο μεταξύ 46 βουλευτές που μετείχαν σε σύνοδο του λαϊκού συμβουλίου της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία υποστήριξαν την επικύρωση παρόμοιας συμφωνίας με τη Ρωσία.
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442