ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό αντιθρομβωτικό φάρμακο – Δείτε ποιο
Τα αποτελέσματα του ποσοτικού προσδιορισμού δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος.
Ανακαλεί από την αγορά γνωστό φάρμακο με αντιθρομβωτική δράση ο ΕΟΦ όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), γνωστοποιεί την απόφασή του για την «ανάκληση της παρτίδας 1102618 του φαρμακευτικού σκευάσματος CLODELIB F.C.TAB 75MG/TAB BTX30 (BLISTERS PVC/PE/PVDC/ALUMINIUM FOIL 30X10 με ημ. λήξης 02/2023 λόγω του ότι τα αποτελέσματα του ποσοτικού προσδιορισμού δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος.
Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η εταιρεία LIBYTEC ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.
Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ.
- Άρης Betsson: Τα σενάρια πρόκρισης στο EuroCup, του αρκεί ακόμη και μία νίκη
- Μακρόν: Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε στη Μεσόγειο ρωσικό δεξαμενόπλοιο που υπόκειται σε κυρώσεις
- Αγρίνιο: «Πήγε στον στάβλο, έκοψε τις φλέβες της για να μην του δώσει τα λεφτά» – Νέες μαρτυρίες για τη σύζυγο του θύματος
- Τι θα συμβεί όταν ο Ήλιος πεθάνει; Μαγευτική εικόνα του James Webb δείχνει την απάντηση
- Καζακστάν: Στη χώρα του Borat δεν αστειεύονται
- Γροιλανδία: Ο Τσέχος πρωθυπουργός αγόρασε υδρόγειο για να δει πού βρίσκεται – Viral για αρνητικούς λόγους

