Πάτρα: Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας
Νέα στοιχεία περιπλέκουν την κατάσταση
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έρχονται στο φως, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.
Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.
Η επιλογή του μονόκλινου
Επιπλέον, η μητέρα σε συνέντευξη που έδωσε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά έμειναν σε μονόκλινο, γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί. Ωστόσο, όσα δηλώνει η μητέρα έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η διαμονή των παιδιών σε μονόκλινο ήταν επίκληση της μητέρας των κοριτσιών, η οποία τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.
Σε σχέση με την εξέλιξη των ερευνών υπάρχει μία δυσπραγία μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, και λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων φαίνεται πως θα υπάρχει καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν προέκυπτε βλάβη από γιατρό ή φάρμακο.
«Δεν προέκυπτε βλάβη από ιατροφαρμακευτικό χειρισμό. Αυτό κατέγραψα στην έκθεσή μου. Είχα συστήσει να γίνουν επανεξετάσεις τότε. Θεωρώ ότι όλα αυτά θα γίνουν με μέριμνα του ιατροδικαστή και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών που διαχειρίζεται το περιστατικό», δήλωσε ο κ. Τσαντίρης στο LIVE NEWS.
Ο κ. Τσαντίρης τόνισε πως πρόκειται για σπάνιες περιπτώσεις που θα πρέπει να εξεταστούν τα πάντα, αν και θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τύχουν στην ίδια οικογένεια τρία σπάνια νοσήματα.
Οι αναρτήσεις της μητέρας στο Facebook
«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου για μία αγκαλιά έστω και πονάω…». Αυτή είναι μία από τις αναρτήσεις της μητέρας στο γκρουπ με τις μαμάδες, όπου συνήθιζε να ζητά συμβουλές και γνώμες.
Η 33χρονη έγραφε για διάγνωση νευρολόγου κι για μια αγωγή που της είχε δοθεί, χωρίς εκείνη να την ακολουθήσει μέχρι το τέλος. Κάτι που στους γιατρούς για το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να μην είχε αναφέρει.
«Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς. Ο καθένας τη δική του διάγνωση. Η νευρολόγος μου έδωσε αντικαταθλιπτικά μικρής δόσης γιατί αυτή λέει είναι η θεραπεία της … Τα πέταξα στο μήνα επάνω. Είπα καλύτερα να πονάω, παρά αυτές οι παρενέργειες. Οι πρωινοί πόνοι δεν αντέχονται. Ψυχολογία όμως έχω, αλλά πολλές μέρες με ρίχνει αρκετά όλο αυτό», γράφει σε μία από τις αναρτήσεις της.
Στο μικροσκόπιο όλες οι καταθέσεις
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη ανασύρει από τα αρχεία όλες τις καταθέσεις που είχαν δοθεί από το 2019. Όταν πέθανε η μικρή Μαλένα. Τότε που οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, που τελικά αρχειοθετήθηκε την περασμένη Παρασκευή και ο παππούς των παιδιών κρατούσε αποστάσεις από τις αιχμές κατά των γιατρών.
«Θεωρώ πως οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν και δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό που έγινε», δήλωσε ο παππούς των παιδιών.
Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019 στην Πάτρα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις