Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι το Κίεβο θα πέσει σε 96 ώρες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι το Κίεβο θα πέσει σε 96 ώρες

Και ενώ η Ρωσία σφυροκοπεί όλες τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, μια εκτίμηση τριών αμερικανών αξιωματούχων δεν είναι καθόλου ευοίωνη για τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Οι τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν ανώνυμα στο Newsweek και είπαν πως μέσα σε 96 ώρες οι Ρώσοι θα έχουν καταφέρει να καταλάβουν το Κίεβο. Οι Ουκρανοί – λένε οι αξιωματούχοι- δεν μπορούν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση στην πρωτεύουσα η οποία ήδη πολιορκείται από ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι είπαν πως στόχος της Μόσχας στο Κίεβο είναι να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις εξαναγκάσει να παραδοθούν ή αλλιώς να τις καταστρέψει. Μάλιστα λένε πως όταν πέσει η πρωτεύουσα μέσα σε μια εβδομάδα θα πέσει και η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η άποψη ενός ανώτερου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα θέματα της Ρωσίας. Ο ίδιος είπε στο Newsweek: «Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες»

Το πιστεύουν και οι Ουκρανοί;

Πάντως και κάποιοι Ουκρανοί δεν είναι αισιόδοξοι για την έκβαση του πολέμου με τη Ρωσία. Πηγή κοντά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμφωνεί με την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η πρωτεύουσα θα μπορούσε να πέσει σε 96 ώρες, αλλά τονίζει πως κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ζελίνσκι θα καταρρεύσει.

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024