Τοπική λιχουδιά μέσα σε ιγκλού έχει τρελάνει την Ιαπωνία
Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso - λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki
Πρωτότυπη γευστική εμπειρία και περιπέτεια προσφέρει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το Restaurant Kamakura Village στη νομαρχία Ναγκάνο στην Ιαπωνία: 20 ιγκλού στο χιονισμένο τοπίο μπορούν να φιλοξενούν έως και τέσσερις το πολύ, λόγω της Covid-19, επισκέπτες το καθένα για να γευθούν το τοπικό πιάτο Noroshi-nabe.
Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso – λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki. Χρονολογείται από την περίοδο των πολέμων μεταξύ των daimyos, των βαρόνων στην Ιαπωνία, όταν πριν εκατοντάδες χρόνια στο κοντινό όρος Kuroiwa άναβαν noroshi, φωτιές για να ειδοποιήσουν ότι πλησιάζουν εχθρικά στρατεύματα.
View this post on Instagram
Πέραν του ότι οι επισκέπτες του pop-up εστιατορίου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έλκηθρο σε ορισμένη περιοχή και να πεταχτούν σε ένα κατάστημα που δημιουργήθηκε επί τούτου, μπορούν να επισκεφθούν και τη σε ζωηρό κόκκινο χρώμα Πύλη Τόρι του σιντοϊστικού ναού· όπου φιλοξενείται ένα ιερό αντικείμενο γνωστό ως shimenawa (ιερό σκοινί) το οποίο πιστεύεται ότι αποτρέπει το κακό καθώς και ένα κυτίο προσφορών. Η επίσκεψη στον ναό είναι δωρεάν.
View this post on Instagram
Το γεύμα κοστίζει 3.700 γιεν (28,36 ευρώ) κατ’ άτομο και το δείπνο 4.200 γιεν (32,17 ευρώ) ενώ είναι δωρεάν για τις ηλικίες έως πέντε χρόνων. Το Restaurant Kamakura Village απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το Τόκιο και θα λειτουργεί έως τις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις