Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Τρίτη ενημερώνει τη Βουλή ο Μητσοτάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Τρίτη ενημερώνει τη Βουλή ο Μητσοτάκης

Συνάντηση με την ΠτΔ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Ενότητα», «ψυχραιμία», «σύνεση» και «αυτοπεποίθηση» ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός

Την ερχόμενη Τρίτη θα ενημερώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εθνική ομοψυχία – αρχή μιας νέας εποχής

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα να υπάρξει εθνική ομοψυχία στο εσωτερικό της χώρας τονίζοντας ότι δεν είναι η στιγμή να κυριαρχήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα και ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες «ενότητα», «ψυχραιμία», «σύνεση» και «αυτοπεποίθηση».

Η Ελλάδα στάθηκε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνοντας για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την διαβεβαιώσε ότι η είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις που θα προκληθούν.

Η παραδοχή πάνω στην οποία οικοδομηθηκε η ΕΕ για το απαραβίαστο των συνόρων διαλύθηκε από την επίθεση της Ρωσίας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής.

Διαβάστε επίσης – Λαβρόφ: Η Μόσχα θέλει να «απελευθερώσει τους Ουκρανούς» και να τους απαλλάξει από τους ναζί

Διαβάτε επίσης – Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Πίεση από προσφυγικές ροές

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε απόλυτη εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση, διαμηνύνοντας ότι η Ελλάδα θα βρεθεί κοντά στους Έλληνες και ομογενείς της Ουκρανίας αλλά και δίπλα στις χώρες που θα πιεστούν από τις προσφυγικές ροές.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη και στάθηκε στην αδυναμία της ΕΕ να έχει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας μέχρι σήμερα.

Να αφήσουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα και να υπερασπιστούμε τις αξίες που πλήττονται απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε η κα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 16.00 το απόγευμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024