Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κίνα… κατανοεί τις ανησυχίες της Ρωσίας
«Οι κυρώσεις δεν ήταν ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων» υποστηρίζει το Πεκίνο
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Η Κίνα επέμεινε σήμερα στην άρνησή της να αποκαλέσει «εισβολή» τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να επικρίνει τη Μόσχα παρότι ο ρωσικός στρατός ενέτεινε τις επιθέσεις εναντίον της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας με αποτέλεσμα να προκαλούνται όλο και περισσότερες απώλειες.
Η Κίνα επανέλαβε πως πιστεύει στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, αλλά είπε πως θεωρεί ότι το θέμα της Ουκρανίας έχει το δικό του περίπλοκο και ειδικό ιστορικό υπόβαθρο.
«Κατανοούμε τις νόμιμες ανησυχίες της Ρωσίας σε θέματα ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπόν στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.
Ο Ουάνγκ ανταπέδωσε το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι όποια χώρα υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας θα «στιγματιστεί», λέγοντας ότι οι χώρες που παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων είναι εκείνες που θα δουν τη φήμη τους να αμαυρώνεται.
Οι προθέσεις της Κίνας για το φυσικό αέριο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η ΕΕ ανακοίνωσαν περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, περιλαμβανομένης της απόφασης της Γερμανίας να σταματήσει τη διαδικασία πιστοποίησης ενός αγωγού φυσικού αερίου 1,1 δισ. δολαρίων από τη Ρωσία.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η Κίνα είναι έτοιμη να αυξήσει τις αγορές ρωσικού αερίου ως απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, ο Ουάνγκ είπε: «Οι κυρώσεις δεν ήταν ποτέ ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Ελπίζουμε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να εργαστούν σκληρά προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω διαλόγου και διαβούλευσης».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις