Κυριακή 07 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά την Μαριούπολη - Καταιγισμός πυροβολισμών μέσα στην πόλη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά την Μαριούπολη – Καταιγισμός πυροβολισμών μέσα στην πόλη

Η Μαριούπολη στο επίκεντρο της ρωσικής επιχείρησης.

Σφυροκοπούνται από τις ρωσικές δυνάμεις τα περίχωρα της Μαριούπολης στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία περιοχή του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του in στην Ουκρανία Γιάννη Χαραμίδη, σημειώνονται πυρά μέσα στην πόλη της Μαριουπολης, πιθανότατα από πυροβόλα όπλα.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει και το βίντεο:

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες καθώς όπως μετέδωσε, ανταποκριτής του OPEN Σωτήρης Δανέζης την πόλη του ουκρανικού νότου διαπερνά ένα συνεχές βουητό, το οποίο προέρχεται είτε από πολεμικά αεροσκάφη είτε από ρουκέτες τύπου Grand, οι οποίες πλήττουν κατά εκατοντάδες τους ρωσικούς στόχους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν απόβαση Ρώσων πεζοναυτών έχει ξεκινήσει δυτικά της Μαριούπολης, όμως άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόβαση γίνεται από άλλο σημείο ανατολικά της πόλης.

  • Διαβάστε επίσης: Πέφτει.. η Μελιτόπολη – Αγωνία για τους Έλληνες της περιοχής

«Αισθανθήκαμε το οστικό κύμα και είδαμε τα τζάμια των πολυκατοικιών να τρίζουν. Δεν είναι η πρώτη έκρηξη, αλλά είναι η πρώτη φορά που την ακούμε τόσο κοντά μας», ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε: «Η βραδιά έχει ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο. Με σφυροκόπημα του πυροβολικού. Η Μαριούπολη φαίνεται ότι δίνει ακόμα μία, αν όχι την ύστατη μάχη για να απωθήσει τους πολιορκητές».

«Το βέβαια είναι ότι έχουμε ένα ενεργό μέτωπο στην Ανατολή. Ένα μέτωπο που οι μαχητές του είναι κυρίως Ρωσόφωνοι αυτονομιστές. Έχουμε ένα άλλο μέτωπο βορειοδυτικά που δεν ξέρουμε αν είναι ο ρωσικός στρατός, αυτός που πλησιάζει στη Μαριούπολη. Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για μια τεράστια ρωσική φάλαγγα που κατευθύνεται στην πόλη, ενώ υπάρχουν και φήμες ακόμα και για μονάδες Τσετσένων που πολεμούν στο πλευρό της Μόσχας».

Καταιγισμός πυροβολισμών μέσα στη Μαριούπολη

Καταιγισμός πυροβολισμών ακούγονται αυτή τη στιγμή μέσα στην πόλη της Μαριούπολης, από την πλευρά του λιμανιού, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Σταύρος Ιωαννίδης.

Τους πυροβολισμούς διαδέχτηκαν σειρήνες ασθενοφόρων που έφταναν στο σημείο.

Ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για αναγνωριστικά πυρά ή ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι η πόλη θα βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής επιχείρησης, ενώ νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για μια ομάδα καταδρομέων που είχε φτάσει σε παραλία στα δυτικά της πόλης.

Από την πλευρά τους, οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για αυτονομιστές που ενδεχομένως να δοκίμαζαν να έφταναν στην πόλη.

Sports in

Η νέα Στέφκα είναι εδώ

Η Στέφκα που αγαπάει πολύ την Ελλάδα και η διάδοχος της...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Ιουλίου 2024