Κοροναϊός: Ξεκίνησαν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 – Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις
Δεν είναι λίγοι αυτοί όσοι έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους προκειμένου να αναζητήσουν συγκεκριμένα νομικά παράθυρα ώστε να…γλιτώσουν την αποπληρωμή του προστίμου
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα οι επιδόσεις των προστίμων ύψους 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους κατά του κοροναϊού, με τις καμπάνες να χτυπούν για τους άνω 60 ετών.
Οι ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται μέσω e-mail, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του εκάστοτε φορολογούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα στο taxisnet.
«Ωστόσο, επειδή αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα μετά τη σχετική δυνατότητα που δόθηκε για την εισαγωγή και δεύτερου e-mail καθώς επίσης και κινητού τηλεφώνου, οι πρώτοι αποδέκτες είμαστε εμείς οι λογιστές που με τη σειρά μας οφείλουμε να τους ενημερώσουμε» τόνισε αρχικά στο GRTimes o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), Βασίλειος Καμπάνης.
Συχνά βέβαια η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή για τους φοροτεχνικούς, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «τα…γαλλικά υπάρχουν και τα ακούμε», ωστόσο «παρά την ύπαρξή τους δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς ο εκάστοτε φορολογούμενος αμέσως μετά την επίδοση του προστίμου στην πλατφόρμα του taxisnet είναι υποχρεωμένος να εκτυπώσει την απόδειξη και στη συνέχεια να την πληρώσει».
Μάλιστα η πληρωμή του προστίμου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καθώς «όπως συμβαίνει και με άλλα πρόστιμα, έτσι και με αυτό εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του, τότε αρχίζουν και μπαίνουν οι προσαυξήσεις. Το καλό είναι ότι δεν είναι πολλά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν» κατέληξε ο κ. Καμπάνης.
Τρέχουν σε δικηγόρους
Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους προκειμένου να αναζητήσουν συγκεκριμένα νομικά παράθυρα ώστε να…γλιτώσουν την αποπληρωμή του προστίμου.
«Είχαμε ακούσει ως σενάριο όταν πάρθηκε η απόφαση ότι θα ασκηθούν προσφυγές, ενώ από όσο μπορώ να γνωρίζω υπήρξε φορολογούμενος που την έχει προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, ο οποίος αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος σε νομικό επίπεδο μετά την επίδοση του προστίμου πρόσθεσε ότι «μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και εν συνεχεία να καταθέσει αίτηση αναστολής για οικονομική βλάβη. Να επικαλεστεί δηλαδή, ότι το ποσό αυτό του δημιουργεί πρόβλημα στα οικονομικά για να εξαιρεθεί. Πρόκειται όμως για μια χρονοβόρα διαδικασία ούτως ή άλλως».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις