Η Γιουβέντους συνεχίζει να ξετυλίγει τα… δώρα των πρωτοπόρων, μειώνοντας συνεχώς την απόσταση (-7) από την κορυφή της Serie A. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επικράτησε (2-3) εκτός έδρας της Έμπολι, δείχνοντας αποφασισμένη να μπει… σφήνα στη συζήτηση για τον τίτλο.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πήρε ξανά από το… χεράκι τη Γιουβέντους, με τον Σέρβο σταρ να σκοράρει δις.

Στο 32ο λεπτό ο Ραμπιό σέντραρε γλυκά από αριστερά και ο Κεν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «μπιανκονέρι».

Ωστόσο στο 39ο λεπτό μετά από κόρνερ της Έμπολι, η μπάλα έμεινε στην περιοχή της Γιουβέντους και ο Ζουρκόβσκι με τσίμπημα, έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτους μέρους, η Γιούβε πήρε ξανά το προβάδισμα.  Ο Κουαδράδο πέρασε στον Βλάχοβιτς, που έκανε απίθανη προσποίηση και από κοντά πλάσαρε για το 1-2.

Στο 66ο λεπτό ο Μοράτα έβγαλε στον Βλάχοβιτς, που πλάσαρε ιδανικά τον Βικάριο για το 1-3. Η Έμπολι δεν τα παράτησε και στο 76’ ο Λα Μαντία με σουτ μέσα από την περιοχή, μείωσε σε 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΜΠΟΛΙ: Βικάριο, Στοϊάνοβιτς (85’ Χέντερσον), Λουπέρτο, Ισμαΐλι, Κακάτσε (70’ Παρίζι), Μπαντινέλι (70’ Μπενάσι), Ζουρκόβσκι, Μπαϊράμι (85’ Βέρε), Ντι Φραντσέσκο (70’ Λα Μαντία), Ασλάνι, Πιναμόντι

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Μπονούτσι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Πελεγκρίνι, Κουαδράδο, Ραμπιό, Αρτούρ, Ζακάρια (37’ Λοκατέλι), Κεν (62’ Μοράτα), Βλάχοβιτς