Μπορεί η Σεντ Ετιέν να παλεύει φέτος για την παραμονή της στη Ligue 1, αλλά πάντα τα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ντέρμπι. Έτσι ήταν και το αποψινό ματς στο «Parc des Princes» όπου οι «στεφανουά» προηγήθηκαν νωρίς, αλλά χάρη σε δύο γκολ του Εμπαπέ (είχε και μία ασίστ) από ισάριθμες ασίστ του Μέσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο γύρισε το ματς σε 3-1 και ξέφυγε με 16 βαθμούς από τη δεύτερη Νις.
Η Παρί δεν μπήκε καλά στο ματς, με τη Σεντ Ετιέν να προειδοποιεί στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 16ο λεπτό να σκοράρει μετά από τραγικό λάθος του Ντανίλο και ωραίο πλασέ του Μπουανγκά. Η Παρί ανέβασε στροφές μετά το γκολ που δέχτηκε και έφτασε στην ισοφάριση στο 42′ όταν ο Μέσι έβγαλε μαγική κάθετη στον Εμπαπέ και ο Γάλλος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το 1-1.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήρθε και η ανατροπή. Ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πέρασε την μπάλα για τον Εμπαπέ κι εκείνος με πλασέ από δεξιά έγραψε το 2-1 στο 48′ φτάνοντας τα 156 γκολ με τη φανέλα της Παρί, όσα έχει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Πέντε λεπτά μετά ήρθε και το 3-1 με κεφαλιά του Ντανίλο από κοντά, ύστερα από τρομερή σέντρα του Εμπαπέ.
Η Παρί θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ στο τέλος αφού είχε και τρία δοκάρια, αλλά το 3-1 δεν άλλαξε.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.