Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Μαΐου στη Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο.

Μία μία οι χώρες ανακοινώνουν τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στην σκηνή για να τραγουδήσουν.

Η επιλογή της Φινλανδίας μας άφησε όλους άφωνους. Τη χώρα θα εκπροσωπήσει ένα από τα πιο επιτυχημένα διεθνώς συγκροτήματα, ιδιαίτερα αγαπητό και στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τους «The Rasmus»

Το βράδυ του Σαββάτου, οι «The Rasmus» ανακηρύχθηκαν νικητές του διαγωνισμού επιλογής της Φινλανδίας για τη Eurovision, έπειτα από μια φανταστική εμφάνιση που κέρδισε τόσο τη διεθνή κριτική επιτροπή όσο και το φινλανδικό κοινό, δίνοντας τους μια συντριπτική νίκη με 310 βαθμούς.

Στην Ιταλία θα τραγουδήσουν το «Jezebel».

Στη συνέντευξη Τύπου, οι Φινλανδοί ρωτήθηκαν πώς νιώθουν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μουσικής, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έκαναν το δικό τους σχόλιο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα και το σκεφτόμαστε συνεχώς. Είναι πραγματικά σοκαριστικό και ανησυχητικό και μας έχει στεναχωρήσει», είπε ο Eero.

Θυμίζουμε ότι η γνωστή μπάντα έχει κυκλοφορήσει εννέα άλμπουμ, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους, το «In The Shadows» έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια streams στο Spotify.