Απίστευτες εικόνες: Γιγάντιο καλειδοσκόπιο από αλουμινόχαρτο ζαλίζει τους επισκέπτες
Η εγκατάσταση είναι πανάλαφρη, ζυγίζει μόνον 15 κιλά, γιατί αντί να χρησιμοποιηθούν κατασκευασμένα υάλινα ή χαλύβδινα στοιχεία κατασκευάστηκε από αλουμινόχαρτο
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Το μεγαλύτερο καλειδοσκόπιο στον κόσμο διατείνεται ότι δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Stufish: μια εγκατάσταση κατοπτρισμών η οποία δείχνει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εικόνες της Σαουδικής Αραβίας. Το γραφείο προσδιορίζει τη πρακτική του ως «αρχιτεκτονική διασκέδασης» και είναι περισσότερο γνωστό από τα σκηνικά που σχεδιάζει για συναυλίες σε γήπεδα συγκροτημάτων όπως οι Rolling Stones και οι U2.
Με μήκος 40 μέτρα και ύψος έξι μέτρα, το καλειδοσκόπιο εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο της τεχνολογικής διάσκεψης 2022 LEAP στη Ριάντ και προσέφερε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βαδίσουν μέσα σε αυτή την εμπειρία. Με επωνυμία LEAPscape, κατασκευάστηκε από πλακίδια LED και τεντωμένο αλουμινόχαρτο (προϊόν της ShowTex που ακούει στο όνομα GiantMirror). Στα πλακίδια LED, το Stufish προέβαλε μια σύνθεση από σκηνές του φυσικού περιβάλλοντος της Σαουδικής Αραβίας, με εικόνες από κάτω από την επιφάνεια του νερού μέχρι τους ουρανούς πάνω από την Αραβική Χερσόνησο. Η οπτική σύνθεση συνδυάζεται με ψηφιακά εφέ και κατοπτρισμούς από το υλικό των τοιχωμάτων για να δώσει ένα εφέ καλειδοσκόπιου.
View this post on Instagram
Τριγωνικά ανοίγματα εισόδου και εξόδου στα δύο άκρα επιτρέπουν την είσοδο των επισκεπτών ενώ το αρχιτεκτονικό γραφείο σημείωσε ότι το LEAPscape δείχνει πόσο πολλά μπορούν να γίνουν με χρήση πολύ λίγων υλικών· η εγκατάσταση είναι πανάλαφρη, ζυγίζει μόνον 15 κιλά, γιατί αντί να χρησιμοποιηθούν κατασκευασμένα υάλινα ή χαλύβδινα στοιχεία κατασκευάστηκε από αλουμινόχαρτο.
View this post on Instagram
«Η αίσθηση που έχει κάποιος μεταξύ των διαφόρων σκηνών μέσα στο καλειδοσκόπιο είναι σαν να περνά από ένα δωμάτιο σε ένα άλλο – κάποιες φορές είναι εμπειρία πλήρους εμβύθισης και σε μετατοπίζουν από μια σταθερή θέση ενώ άλλες φορές σου επιτρέπουν να επανεστιάσεις και να αναγνωρίσεις τα όρια του χώρου» υπογράμμισε ο Maciej Woroniecki του Stufish.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις