Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν πολεμοφόδια στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν πολεμοφόδια στο Κίεβο

Κι άλλες χώρες στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Ακόμα και χώρες που απειλήθηκαν ευθέως από τη Μόσχα, ότι θα υποστούν στρατιωτικά αντίποινα στην περίπτωση που γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Φινλανδία, συγκεντρώνουν όπλα, πυρομαχικά και είδη πρώτης ανάγκης για να τα στείλουν στην Ουκρανία.

Η Φινλανδία

Μάλιστα η Φινλανδία,  ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την «ιστορική» απόφαση να προμηθεύσει οπλικό εξοπλισμό στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας. «Η Φινλανδία θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτή είναι μια ιστορική απόφαση για τη Φινλανδία», δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν σε συνέντευξη Τύπου.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει 2.500 τουφέκια εφόδου, 150.000 σφαίρες, 1.500 αντιαρματικά όπλα και 70.000 συσκευασίες τροφίμων, πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας Άντι Κάικονεν.

Την ίδια στιγμή, και η νορβηγική κυβέρνηση θα στείλει όπλα στην Ουκρανία. Πρόκειται για μία απόφαση, που ανατρέπει τη νορβηγική πολιτική από τη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με την οποία δεν αποστέλλονται όπλα σε χώρες εκτός αυτών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε πόλεμο ή σε κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης.

Η Βόρεια Μακεδονία

Ομως και η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει στρατιωτικό εξοπλισμό και υλικό στην Ουκρανία, συμμετέχοντας, με τον τρόπο αυτό, στην υποστήριξη των συμμάχων του ΝΑΤΟ και των εταίρων της ΕΕ προς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρεται ότι το είδος του αμυντικού υλικού που θα χορηγηθεί στην Ουκρανία είναι σύμφωνο με τα αιτήματα της τελευταίας.

Εκκληση στους κατοίκους

Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2020 και αποτελεί το 30ό και νεότερο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας κάλεσε σήμερα τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στη Ρωσία να την εγκαταλείψουν.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Λίβανος, μια ουδόλως «τέλεια καταιγίδα»

Απουσία σαφούς στρατηγικής από τη ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ και το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, ο Λίβανος και η Μέση Ανατολή ισορροπούν στο χείλος της αβύσσου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024