Ιβάν Σβιτάιλο για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τραγική στιγμή για όλη την ανθρωπότητα»
Ο Ελληνορώσος ηθοποιός και χορευτής μίλησε στο MEGA για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έστειλε το δικό του μήνυμα για ειρήνη.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Για έβδομη μέρα οι Ρώσοι συνεχίζουν την εισβολή τους στην Ουκρανία. Το Κιέβο και άλλες μεγάλες πόλεις πολιορκούνται από τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο οι κάτοικοι αντιστέκονται σθεναρά.
Ο Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης (2/3) στο LIVE NEWS και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα.
Η οικογένεια του Ελληνορώσου ηθοποιού και χορευτή βρίσκεται στην Κριμαία και ο ίδιος ανησυχεί για το τι μέλλει γενέσθαι.
«Ο πόλεμος είναι μια τραγική στιγμή για όλη την ανθρωπότητα. Δεν μιλάμε πλέον για έναν πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά για ένα παγκόσμιο γεωπολιτικό σκάκι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Είμαστε απλοί άνθρωποι και ελπίζω να μην καταλήξουμε οι συνθήκες ειρήνης να γράφονται πάνω σε χαρτοπετσέτες έπειτα από ολική καταστροφή».
Στη συνέχεια χαρακτήρισε κατακριτέα οποιαδήποτε κίνηση κατά αμάχων και είπε πως τον προβληματίζει το γεγονός της απειλής μέσω πυρηνικών.
«Οποιαδήποτε κίνηση οδηγεί σε απώλειες αμάχων είναι κατακριτέα. Με προβληματίζει το πως φτάσαμε ως εδώ. Το ποιες είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές που ξεπεράστηκαν και φτάσαμε στο σημείο να απειλούμε ο ένας τον άλλον με πυρηνικά όπλα», σημείωσε.
Επίσης, τόνισε πως σκοτώθηκαν εκατοντάδες ομογενείς τα τελευταία χρόνια και αναρωτήθηκε γιατί ασχολήθηκε τώρα η Δύση. «Ομογένεια δεν είναι μόνο στη Μαριούπολη. Είναι και στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ. Έχω συγγενείς στο Χάρκοβο. Να αποτρέψουμε τον πόλεμο, την καταστροφή και να επιστρέψουμε στις συνομιλίες».
«Πρέπει να εξετάσουμε από που πηγάζει ο διχασμός μεταξύ μας και να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα», κατέληξε.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις