Η αποκρυπτογράφηση των προσωπικοτήτων Πούτιν – Ζελένσκι
Να αποκρυπτογραφήσουν τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, επιχείρησαν οι Θόδωρος Ρουσόπουλος και Αφεντούλης Λαγγίδης στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ειδικά σε περιπτώσεις πολέμων οι προσωπικότητες είναι που παίζουν τεράστιο ρόλο, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό, πρόσθεσε, αυτό που ειπώθηκε σήμερα στην Αγγλία για τον Ζελένσκι σε αντίστιξη με τον Τζόνσον, ότι «οι Ουκρανοί ψήφισαν έναν κωμικό και πήραν έναν ηγέτη και εμείς ψηφίσαμε έναν ηγέτη και πήραμε ένα κωμικό».
«Ο Ζελένσκι αποδεικνύει ότι την κρίσιμη στιγμή είναι ένας γερός παίκτης, ένας ηγέτης που εμπνέει το λαό του και γίνεται πιο συμπαθής στη διεθνή κοινότητα» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος.
Το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε την χώρα του ενώ του το πρότειναν μέτρησε πολύ θετικά για αυτόν, πρόσθεσε.
Μετάλλαξη στην προσωπικότητά του Πούτιν
«Από την άλλη πλευρά ο Πούτιν, τον οποίο έτυχε να συναντήσω πολλές φορές και να συνομιλήσω μαζί του επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, έχει μια απόλυτη αλλαγή στην προσωπικότητά του, σε σχέση με τα πρώτα χρόνια του στο Κρεμλίνο».
Σε μια αντιπάραθεσή με τον πρόεδρο της ρωσικής εταιρείας που μας είχε πουλήσει τους ΤΟΡ Μ1, κατά τα πρώτα χρόνια του Πούτιν στην εξουσία, ανέφερε ο κ.Ρουσόπουλος «είχε παρέμβει ο Πούτιν και μου είχε πει ότι εγώ τα 300 δισ. δολ. που έχω αποθεματικό για τους εξοπλισμούς μου, για την άμυνα της χώρας, για να ισχυροποιήσω τη θέση της χώρας, δεν πρόκειτα να τα διαθέσω ούτε σε μισθούς και συντάξεις, ούτε σε κοινωνικό κράτος, ούτε στην παιδεία. Αυτό δεν τον καθιστά ανάλγητο, απλώς δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε ένα στόχο να καταστήσει τη χώρα του ισχυρή όπως ήταν η Σοβιετική Ένωση.»
» Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ένας ηγέτης, ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός, είναι 22 χρόνια στην εξουσία και η μεγάλη διάρκεια στην εξουσία φθείρει απόλυτα […]Ένας άνθρωπος που καταλαμβάνει μια χώρα, καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει πίσω. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να υποχωρήσει ο Πούτιν ή θα το πάει μέχρι τέλους, διχάζοντας – στην καλύτερη περίπτωση γιατί υπάρχει και πολύ χειρότερο σενάριο- τον πλανήτη» επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος.
Η απειλή που αισθάνεται ο Πούτιν
Θα πρέπει να αποφεύγουμε μανιχαϊστικές αντιλήψεις, ότι ο ένας είναι η προσωποίηση του καλού και ο άλλος του κακού, επισήμανε ο Αφεντούλης Λαγγίδης.
«Ο κάθε ηγέτης κρίνεται από την κοινή γνώμη της δικής του χώρας αρχικά και μετά από την παγκόσμια κοινότητα» υπογράμμισε ο διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αφεντούλης Λαγγίδης.
«Αν κάποιος αναζητήσει κάποια θετικά για τον πρόεδρο Πούτιν, κυρίως στη χώρα του, θα βρει πολύ κόσμο που τον στήριξε και εξακολουθεί να τον στηρίζει. Τούτο όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι ένας ισχυρός ηγέτης δεν λαμβάνει και λανθασμένες αποφάσεις. Αυτό είναι μοιραίο στην πολιτική» συμπλήρωσε ο κ. Λαγγίδης.
Σε ότι αφορά το ερώτημα πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στις εξελίξεις η προσωπικότητα του κάθε ηγέτη, ο κ. Λαγγίδης επισήμανε ότι δεν πρέπει να αφαιρούμε τον παράγοντα προσωπικότητα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει η προσωπικότητα θα πρέπει να κυριαρχεί των πολιτικών. Με αυτήν την έννοια θα έλεγα λοιπόν ότι η αντίληψη την οποία εξέφρασε ο Πούτιν για την περικύκλωση και την απειλή που αισθάνεται η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι μόνο στο δικό του φαντασιακό, αλλά μακραίωνη παράσταση που παραμένει στο θυμικό του ρωσικού λαού.»
- Βασιλιάς Κάρολος: Δύο πασίγνωστες εταιρείες εκτός των βασιλικών προμηθευτών
- «Θρασύτατο ψεύδος» τα περί ανάληψης 2,5 εκατ. ευρώ πριν τη δέσμευση της περιουσία του, τονίζει ο Κων. Πηλαδάκης
- Μαγδεμβούργο: Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του μίσους στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά
- Το «έχω βαρεθεί τους άντρες», το προφίλ στο dating app και το OnlyFans: Η Λίλι Άλεν αλλάζει σελίδα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Εξι λεπτά θα διαρκούν οι αγορεύσεις
- Μαρόκο: Ευρεία αναθεώρηση του Oικογενειακού Δικαίου