Γερμανία: Αποδεσμεύει 1,5 δισ. ευρώ για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου
Η Γερμανία εισάγει από τη Ρωσία πάνω από το μισό (55%) του αερίου της, μια κατάσταση εξάρτησης που λέει πως θέλει να μειώσει το ταχύτερο δυνατό.
- Ναζιστική συγκέντρωση σε παράσταση για την Άννα Φρανκ στις ΗΠΑ - Κρατούσαν σημαίες με αγκυλωτούς σταυρούς
- Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία - Εκρήξεις στο Κίεβο
- Τι σχέση μπορεί να έχουν, το μυλόξιδο, η ρίγανη και η καλέντουλα, με την ωτίτιδα του σκύλου μας;
- Κένταλ Τζένερ: Το γυμνό ανθρώπινο σώμα ως τέχνη
Η Γερμανία θα αποδεσμεύσει ένα έκτακτο κονδύλι ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσει το ταχύτερο δυνατό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ώστε να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος.
Η κυβέρνηση ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρία να πραγματοποιήσει αυτή τη συναλλαγή. «Επαφίεται τώρα (στην τελευταία) να αποφασίσει από πού θα αγοραστεί το υγροποιημένο αέριο αλλά αυτό θα γίνει πολύ σύντομα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η Γερμανία εισάγει από τη Ρωσία πάνω από το μισό (55%) του αερίου της, μια κατάσταση εξάρτησης που λέει πως θέλει να μειώσει το ταχύτερο δυνατό.
Τα αντίποινα στη Ρωσία και η εξαίρεση του φυσικού αερίου
Η ομοβροντία των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία απομονώνουν όλο και περισσότερο τη χώρα από το διεθνές εμπόριο, όμως οι Δυτικοί εξαίρεσαν, σε αυτό το στάδιο, τις παραδόσεις ρωσικού αερίου από αυτές τις κυρώσεις προκειμένου να μην πλήξουν τις δικές τους οικονομίες.
Λόγω αυτών των εξαιρέσεων, η Ρωσία «δεν έχει καμία δικαιολογία να σταματήσει να παρέχει αέριο, άνθρακα ή πετρέλαιο», είχε δηλώσει χθες, Τρίτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα πρέπει να «ετοιμαστούμε για αυτό το σενάριο» διαταράξεων στον εφοδιασμό.
Καθώς τα αποθέματα αερίου της Γερμανίας έπεσαν αυτό τον χειμώνα σε ανησυχητικό επίπεδο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η χώρα είναι αναγκασμένη να επισπεύσει τα σχέδιά της για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τη μετάβασή της προς τις ανανεώσιμες πηγές.
Η χώρα σκοπεύει κυρίως να κατασκευάσει τερματικούς σταθμούς μεθανίου προκειμένου να εισάγει υγροποιημένο αέριο μέσω θαλάσσης, υποδομές τις οποίες δεν διαθέτει τώρα και που θα χρειαστούν αρκετά χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθούν.
Οι τερματικοί σταθμοί LNG θα επιτρέψουν τις εισαγωγές φυσικού αερίου μέσω θαλάσσης, χάρη σε μια διαδικασία υγροποίησης που εξασφαλίζει καλύτερη δυνατότητα μεταφοράς.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις