«Όπου γάμος και γιορτή και η Βασίλω πρώτη». Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για γάμο και γιορτή αλλά για πόλεμο και μια ακόμα ανθρώπινη τραγωδία με καραβάνια προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου και να βρουν στον ήλιο μοίρα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι προσφυγικές ροές που προκαλεί αυτός ο πόλεμος, γίνεται ακόμα μια ευκαιρία για να δείξουν τη φασιστική σαπίλα που έχουν στο μυαλό τους διάφοροι ακροδεξιοί πολιτευτές και μη.

Και γίνεται επίσης μια ακόμα ευκαιρία για να καταδειχτεί η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός αυτών που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αλληλεγγύης για τους Ουκρανούς πρόσφυγες ομνύοντας στο… Διεθνές Δίκαιο, αλλά όταν πρόκειται για πρόσφυγες από τις δεκάδες εστίες πολέμου στην ανατολική πλευρά του πλανήτη, χωρίς κανένα δισταγμό ζητάνε τον πνιγμό Αφγανών, Πακιστανών, Σύρων, Μπαγκλαντεσιανών, Αφρικανών και γενικά «αλλόθρησκων» και «μελαμψών» στα νερά του Αιγαίου.

Δεν έχασε λοιπόν ευκαιρία η Αφροδίτη Λατινοπούλου γνωστή για τις ακροδεξιές της απόψεις, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, για να μας πει ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες είναι «αληθινοί και όχι λαθρομετανάστες». Οπότε κατά την ακροδεξιά αυτή συλλογιστική οι Ουκρανοί έχουν τον «απέραντο σεβασμό» της σε αντίθεση με άλλους πρόσφυγες πολέμου, γιατί καθώς φαίνεται είναι άλλος ο πολυετής πόλεμος στην Υεμένη όπου η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει και σφάζει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους αμάχους και τα γυναικόπαιδα στην χειρότερη ανθρωπιστική παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Τέτοιου τύπου πόλεμοι κατά την αντίληψη διαφόρων παράσιτων δεν δημιουργεί πρόσφυγες αλλά «λάθρο…».

«Τον απέραντο σεβασμό μου, έχουν κερδίσει οι πρόσφυγες από την Ουκρανία. Γιατί είναι αληθινοί πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες, έχουν χαρτιά, αξιοπρέπεια, δεν βγάζουν φωτο, είναι μονάχα γυναικόπαιδα με δακρυσμένα μάτια κ όνειρό τους να ξαναγυρίσουν στη χώρα τους. Τεράστιο respect» έγραψε στο twitter, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανώς οι πρόσφυγες από σειρά εμπόλεμων περιοχών της Αφρικής, της Ασίας και του Κόλπου κατά την κυρία Λατινοπούλου είναι «λαθρομετανάστες» που αξίζουν… να ξεβράζονται νεκροί στις ακτές των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Άλλωστε αφού η τηλεόραση, ο τύπος αλλά και τα social media δεν ασχολούνται με αυτούς τους πολέμους, τότε, μάλλον δεν γίνονται οπότε…. μπορεί να υποκρίνεται τον ανθρωπιστή κάθε ακροδεξιός που «ανήκει στη Δύση».

Από την άλλη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί σε αυτή την περίπτωση ο ακροδεξιός εσμός νιώθει ανάγκη να εκφράζει «απέραντο σεβασμό» για πρόσφυγες ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις προσφύγων εξ’ ανατολών η μόνιμη επωδός ήταν «γιατί δεν κάθονται στην πατρίδα τους να πολεμήσουν;» και εξέφρασαν σεβασμό και θαυμασμό μόνο για τα θανατηφόρα pushbacks στη θάλασσα και τους φράχτες στον Έβρο.

Όχι κυρία Λατινοπούλου. Ο πόλεμος είναι πόλεμος και οι πρόσφυγες είναι πρόσφυγες από όπου κι αν προέρχονται, ασχέτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας. Η ζωή και ο άνθρωπος είναι το ίδιο απόλυτες ως αξίες για όλους ανεξαίρετα σ’ αυτή την γη, που ανήκει σε όλους.

Δεν σας ρώτησε και κανένας άλλωστε, ούτε είναι απαραίτητο ότι ενδιαφέρεται και κανείς για το τι θαυμάζετε και τι σέβεστε.

Η ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο twitter και αρκετοί χρήστες της απάντησαν σε ιδιαίτερα οξύ και επιθετικό τόνο καυτηριάζοντας τις ακροδεξιές απόψεις της.