Από τη μια είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόεδρος της Ουκρανίας. Από την άλλη ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο τρόπος που μιλάνε αλλά και ο τρόπος που κάθονται ή οι κινήσεις που κάνουν μαρτυρούν πολλά.

Τις εντυπώσεις πάντως τις κλέβει μέχρι στιγμής ο Ζελένσκι. Είναι ήρεμος, ανθρώπινος, μιλάει με αλλά και στο συναίσθημα και αποπνέει αμεσότητα και ειλικρίνεια.

Ο Πούτιν είναι αυτό που λέμε απόμακρος, λιγομίλητος, μετράει κάθε του λέξη, σοβαρός στα όρια της αυστηρότητας. Τα πρόσωπα που δείχνουν προς τα έξω οι δυο ηγέτες είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο συναισθηματικός Ζελένσκι

Για παράδειγμα όλοι είδαν τον Ουκρανό Πρόεδρο να μπαίνει στην αίθουσα των δημοσιογράφων για να μιλήσει. Παίρνει την καρέκλα του ο ίδιος, τους χαιρετά φιλικά και κάθεται απέναντι τους.

Μάλιστα αυτή του η πράξη σχολιάστηκε ευμενώς στο twitter. Κάποιος έγραψε: «Φέρνει ο ίδιος την καρέκλα του, κάθεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τους δημοσιογράφους, μιλά με κουράγιο και ειλικρίνεια, δεν φοβάται τίποτα. Αυτός είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας πραγματικός ηγέτης του ελεύθερου κόσμου»

Ενώ κάποιος άλλος συμπλήρωσε: «Αυτός ο άνθρωπος ηγείται με κουράγιο μιας χώρας σε πόλεμο ΚΑΙ κουβαλάει τη δική του καρέκλα σε συνέντευξη Τύπου»

…και ο αυστηρός Πούτιν

Από την άλλη έχουμε τον ηγέτη της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο μαζί με τις ΗΠΑ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αντιληφθεί το ρόλο του και τον παίζει με αξιώσεις. Είναι με απλά λόγια αυτός ο άνθρωπος που δεν θέλει πολλά πολλά. Ζητά να γίνονται όλα με απόλυτο επαγγελματισμό.

Είναι απόμακρος και αυστηρός. Ποιος δεν θυμάται τις συναντήσεις του με ξένους ηγέτες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος που καθόταν σε εκείνο το μακρόστενο λευκό τραπέζι, στη μια άκρη εκείνος και στην άλλη ο συνομιλητής του.

«Κάτσε να τα πούμε»

Ο Ζελένσκι πάντως κάλεσε και πάλι χθες να τα πουν οι δυο τους σε μια συνάντηση «πρόσωπο με πρόσωπο».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το «μακρύ λευκό τραπέζι» του Βλαντίμιρ, λέγοντας: «Κάτσε για να διαπραγματευτούμε, όχι με 30 μέτρα απόσταση. Δεν δαγκώνω. Τι φοβάσαι;»