Τον θάνατο μέλους που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδα της Ουκρανίας στον πρώτο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία επιβεβαιώνει το Κίεβο.

Πρόκειται για τον Denis Kireev, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας- «έπεσε» κατά την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων μαζί με άλλα δύο μέλη του υπουργείου Άμυνας.

«Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες σε απάντηση όσων μιλούν για ρώσο πράκτορα και δολοφονία του από τις ουκρανικές αρχές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Οι φήμες

Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει φήμες, οι οποίες αναπαράγονται από τη ρωσική πλευρά και από ουκρανούς βουλευτές της αντιπολίτευσης, ότι ο Denis Kireev σκοτώθηκε από ομοεθνείς του μετά από κατηγορίες πως διέπραξε «εσχάτη προδοσία».

Ειδικότερα, ο ουκρανός βουλευτής, Oleksiy Honcharenko, ανέφερε πως ο Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

«Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram.

Μάλιστα, ο ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες.

Σχετική φωτογραφία με τον Kireev νεκρό κυκλοφορεί στα social media.