Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε απίστευτο ματς στη νίκη των Λέικερς επί των Γουόριορς με 56 πόντους και οι συμπαίκτες του τον μπουγέλωσαν μετά για να τον «σβήσουν».
Κόντρα στους Γουόριορς ήταν απίστευτος, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, με 56 πόντους και 10 ριμπάουντ στη νίκη με 124-116 επί των Γουόριορς. Έγινε έτσι ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία που βάζει τολάχιστον 50 πόντους και σε αυτή την ηλικία ή παραπάνω, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν, Κόμπι Μπράιαντ και Τζαμάλ Κρόφορντ.
Επίσης έγινε ο πρώτος που βάζει στα 37 τουλάχιστον 55 πόντους μαζί με 10 ριμπάουντ και ο πρώτος Λέικερ που έχει μια τέτοια επίδοση από τον Σακίλ Ο’Νιλ το 2000.
Βλέποντάς τον να έχει ακόμα «καπνισμένες κάνες» οι συμπαίκτες του έτρεξαν να τον… σβήσουν με ένα μπουγέλο μετά το ματς.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
MVP με διαφορά, δύο γκολάρες και ισοφάριση ενός στοιχειωμένου ρεκόρ είναι το ρεζουμέ του εντυπωσιακού ευρωπαϊκού ντεμπούτου του Ανδρέα Τεττέη με τον Παναθηναϊκό.
Βόμβα μεγατόνων στο ισπανικό πρωτάθλημα, με ρεπορτάζ του Radio La Red να αναφέρει πως ο Χούλιαν Άλβαρες έχει αποφασίσει να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα μετά το Μουντιάλ!
Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Γάλλος σούπερσταρ δήλωσε ότι παιχνίδια ειδικών συνθηκών σαν ένα ντέρμπι «αιωνίων» που κρίνει τρόπαιο, δεν κρίνεται στα καθαρά... μπασκετικά στοιχεία.