Μήνυμα… τίτλου έστειλε για ακόμη μια φορά η Μίλαν! Οι «ροσονέρι» είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο θρόνο της Serie A και μετά την Ίντερ, έριξαν στο καναβάτσο και την Νάπολι Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι άλωσε (0-1) το «Ντιέγκο Μαραντόνα», επιστρέφοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Μετά από 28 αγωνιστικές, επικρατεί χαμός στα υψηλά διαζώματα του ιταλικού πρωταθλήματος, με τη Μίλαν να βρίσκεται στο +2 από τη 2η Ίντερ (ένα ματς λιγότερο). Από την άλλη, με το αποψινό αποτέλεσμα, η Νάπολι παρέμεινε στην 3η θέση και τους 57 πόντους.

Ο Ολιβιέ Ζιρού έκρινε άλλο ένα μεγάλο ματς για τους «ροσονέρι», με τον Γάλλο επιθετικό να «πληγώνει» και τους «παρτενοπέι» μετά τους «νερατζούρι».

Στο 19’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μεσίας πήρε την κεφαλιά και ο Οσπίνα πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση και  στο 28’ ο Κολομβιανός μπλόκαρε το σουτ του Λεάο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι «ροσονέρι» βρήκαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Καλάμπρια έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ζιρού έβαλε την προβολή από κοντά κι έκανε το 0-1.

Στο 52’ ο Οσιμέν  πλάσαρε ωραία από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μενιάν μπλόκαρε. Στο 90+4′ η Μίλαν έφυγε στη κόντρα, ο Ερναντές έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σαλεμάκερς πλάσαρε ολομόναχος από το πέναλτι, αλλά είδε τον Οσπίνα να σώζει εντυπωσιακά.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ραχμάνι, Μάιο Ρουί, Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντζο, Φαμπιάν Ρουίθ (76’ Μέρτενς), Λομπότκα (82’ Ανγκισά), Πολιτάνο (67’ Ουνάς), Ζιελίνσκι (82’ Λοσάνο), Ινσίνιε (67’ Ελμάς), Οσιμέν.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Ερναντές, Τόμορι, Καλουλού, Καλάμπρια (80’ Φλορέντσι), Μπενασέρ, Τονάλι (68’ Κρούνιτς), Μεσίας (80’ Σαλεμάκερς), Κεσί, Λεάο (89’ Ιμπραΐμοβιτς), Ζιρού (68’ Ρέμπιτς).