Ντι Μάιο: Αν δώσουμε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία μπαίνουμε σε πόλεμο
«Οι ολιγάρχες πρέπει να βοηθήσουν τον Πούτιν να καταλάβει ότι πρέπει να καθίσει πραγματικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, διότι γνωρίζουν ότι καταστρέφει την οικονομία της Ρωσίας», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
- Βενσάλ Κασέλ, ετών 58: Η Μπελούτσι, ο Άντριου Τέιτ & άλλες ιστορίες για αυτόν που έφερε το Μίσος στην οθόνη
- Γιατί η Γερμανία δεν θα συνελάμβανε τον Νετανιάχου
- Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, ζητώντας να μειωθούν τα ενοίκια
- Η Tesla η πιο θανατηφόρα μάρκα αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος
«Ο Πούτιν οδηγεί τη Ρωσία προς το βάραθρο. Οι Ρώσοι πολίτες διαδηλώνουν κατά του πολέμου, αλλά του ζητούν και να σώσει την χώρα του», υπογράμμισε ο ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Οι ολιγάρχες πρέπει να βοηθήσουν τον Πούτιν να καταλάβει ότι πρέπει να καθίσει πραγματικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, διότι γνωρίζουν ότι καταστρέφει την οικονομία της Ρωσίας», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα για απευθείας στρατιωτική στήριξη, με παροχή στρατιωτικών αεροσκαφών, το οποίο προβάλλει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών υπογράμμισε: «Aν δημιουργήσουμε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ένα μόνο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ καταρριφθεί, θα ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ο πρόεδρος Ζελένσκι μας ζήτησε και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά δεν μπορούμε να τα προσφέρουμε, διότι αν γίνει αυτό μπαίνουμε, επίσης, απευθείας σε πόλεμο».
Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι χρειάζεται ένας τρίτος, εξωτερικός μεσολαβητής «ο οποίος να καθίσει στο τραπέζι μαζί με Ρώσους και Ουκρανούς». «Άμεση προτεραιότητα είναι μια πραγματική κατάπαυση του πυρός, 24 ή 48 ωρών,με στόχο την μεταφορά των παιδιών, ηλικιωμένων και τραυματιών, έξω από τις πόλεις που συνεχίζουν να βομβαρδίζονται», είπε στην Rai ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.
Tέλος, σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Ρωσία, θέλησε να τονίσει: «Αλγερία και Κατάρ θα αυξήσουν την ενεργειακή συνεργασία τους με την Ιταλία. Έχουμε πολλούς φίλους και εταίρους. Θεωρώ ότι αυτό θα μας επιτρέψει να μην δεχθούμε κανένα είδος ενεργειακού εκβιασμού».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις