Μία μικρή περιπέτεια ζει μία κάτοικος Σερρών, καθώς εμβολιάστηκε με τρεις δόσεις κατά της Covid-19 αλλά είναι σαν να μην εμβολιάστηκε.
Το εμβόλιο για τον κοροναϊό την έχει θωρακίσει αλλά ταυτόχρονα ήταν η αιτία που άλλαξε η καθημερινότητά της, καθώς το σύστημα δεν αναγνωρίζει την τρίτη δόση που έκανε στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως ανεμβολίαστη.
Λύση όπως λέει στην κάμερα, δεν μπορεί να βρει παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει στις Σέρρες.
Ο λόγος είναι ότι έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου στον Καναδά, όπου πήγε για να επισκεφθεί τα παιδιά της.
Η κυρία Χαρίκλεια πήγε στα ΚΕΠ με όλα τα έγγραφα αλλά δεν έβγαλε άκρη.
Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν και άλλα συγγενικά της άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στις Σέρρες, χωρίς και εκείνα να έχουν βρει λύση.
Το ΚΕΠ από την πλευρά του επισημαίνει ότι η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και εφαρμόζεται για τις χώρες της Ε.Ε. Επειδή ο Καναδάς δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζονται τα εμβόλια. Η κυρία Χαρίκλεια πάντως δεν μπορεί να πιστέψει όπως λέει στο epiloges.tv, ότι μπήκε σ αυτή την περιπέτεια.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.