Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Σοβαρή κλιμάκωση» από τη Βόρεια Κορέα: Εξελίσσεται σε διαστημική στρατιωτική δύναμη

«Σοβαρή κλιμάκωση» από τη Βόρεια Κορέα: Εξελίσσεται σε διαστημική στρατιωτική δύναμη

Η Βόρεια Κορέα φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε «διαστημική δύναμη» και προγραμματίζει τη χρήση απαγορευμένης τεχνολογίας για την εκτόξευση βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων, με τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση» που απαιτεί ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή για την επέκταση των εγκαταστάσεων εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) σε «υπερσύγχρονη, προηγμένη» βάση, κατά την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη τοποθεσία (καθισμένος με την πλάτη γυρισμένη, στο κέντρο της φωτογραφίας, επάνω, από KCNA), προκειμένου – όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της Πιονγιάνγκ KCNA – η Βόρεια Κορέα να εξελιχθεί σε «διαστημική δύναμη».

Νέος διηπειρωτικός πύραυλος

Νωρίτερα, το υπουργείο Αμυνας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι η Πιονγιάνγκ χρησιμοποίησε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις δύο πρόσφατες δοκιμές της, με πρόθεση πιθανότατα να τον εκτοξεύσει με πρόσχημα τη μεταφορά διαστημικού δορυφόρου.

Στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφόρου που θα περιλαμβάνει τη χρήση της απαγορευμένης τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιείται στους διηπειρωτικούς ICBM.

«Σοβαρή κλιμάκωση»

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση» που απαιτεί ενιαία απάντηση από τη διεθνή κοινότητα.

Προανήγγειλε ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, που έχει ήδη επιβάλει σειρά από κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, θα ανακοινώσει νέα μέτρα με σκοπό να εμποδίσει το καθεστώς της Πιονγιάνγκ να έχει πρόσβαση σε εξοπλισμό και τεχνολογία από το εξωτερικό, που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει το οπλοστάσιό της.

Δείτε επίσης – ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Βόρεια Κορέα ότι αναπτύσσει νέο διηπειρωτικό πύραυλο

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024