Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης να απαλλάξει τη χώρα από τη μοιραία κυβέρνηση της ΝΔ
Σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ανέφερε ότι «είμαστε, φυσικά, υπέρ σε ένα διάλογο που θα καταλήξει στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ»
- Τα κινεζικά «Περλ Χάρμπορ» πίσω από παραδεισένιους τουριστικούς προορισμούς που τρομάζουν την Ουάσινγκτον
- Πώς η Google μας λέει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε
- Halloween: «Γάτες» εναντίον Ρεπουμπλικανών στην παρέλαση της Νέας Υόρκης
- Θρήνος στην Εύβοια με τον νεκρό πυροσβέστη – Βίντεο με την αεροδιακομιδή
«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πολιτική απόγνωση. Μια σειρά από εμμονικές επιλογές του για την πανδημία και την ακρίβεια τον έχουν φέρει σε ένα σημείο αδιεξόδου. Ο πληθωρισμός καλπάζει, όπως και η ακρίβεια. Θα του είναι πολύ δύσκολο να εξαντλήσει την τετραετία», εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra News».
Αναφέρει ότι «ίσως η ορθότερη επιλογή του στα χρόνια που είναι πρωθυπουργός είναι να απαλλάξει τη χώρα από τη μοιραία κυβέρνηση της ΝΔ». Ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν διαβάζαμε ποτέ τις δημοσκοπήσεις ούτε ως εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε ως μέσο χειραγώγησης, ούτε ως κάτι θέσφατο», επισημαίνοντας ότι «και στις τελευταίες εκλογές του 2019 οι δημοσκοπήσεις έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ κάτω από το 30% και τα τελικά αποτελέσματα τον ανέβασαν στο 32%».
Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας: μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, επιβολή πλαφόν σε τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, -«όπως έχουν κάνει άλλες χώρες»-, έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Τονίζει ότι επίσης χρειάζεται μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα «και βέβαια η αύξηση του κατώτατου μισθού».
Διαβάστε επίσης Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου
«Αυτά είναι μέτρα που θα στήριζαν πραγματικά τα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα που έχουν αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη», σημειώνει.
Σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ανέφερε ότι «είμαστε, φυσικά, υπέρ σε ένα διάλογο που θα καταλήξει στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Όμως οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις και αν γίνουν, μας ανησυχούν, ιδίως σε μια περίοδο που η Τουρκία, όχι απομονωμένη δεν εμφανίζεται όπως λένε στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα φαίνεται να θέλει να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην περιοχή μετά τη ρώσικη επέμβαση στην Ουκρανία».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις