Μπαίνοντας σε κρίσιμη εβδομάδα όπου έρχεται η ρεβάνς με την Γαλατασαράι στο Europa League, αλλά και το ντέρμπι με τη Ρεάλ την επόμενη αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε και πάλι ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, επικρατώντας άνετα με 4-0 της Οσασούνα στο «Καμπ Νου».

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για την ομάδα του Τσάβι στο πρωτάθλημα, με τους «μπλαουγκράνα» να ανεβαίνουν στην τρίτη θέση και να βρίσκονται πλέον στο -5 από τη Σεβίλλη που έχει και ματς παραπάνω. Νέα πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντεμπελέ με τρεις ασίστ, δύο γκολ από τον Τόρες ενώ σκόραρε και ο Πουτς.

Στο 13′ ο Γκάβι κέρδισε πέναλτι και ο Φεράν Τόρες το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Στο 21′ ο Ντεμπελέ έβγαλε τρομερή κάθετη για τον Τόρες που με εξαιρετικό πλασέ έκανε και το 2-0 ενώ έξι λεπτά μετά από νέα ασίστ του Ντεμπελέ, ο Ομπαμεγιάνγκ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η Μπάρτσα έριξε ρυθμούς στη συνέχεια, αλλά δεν σταμάτησε να σκοράρει. Στο 55′ το γκολ του Πικέ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 75′ από ακόμα μία ασίστ του Ντεμπελέ ο Πουτς έκανε το 4-0 από κοντά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Άλμπα (80’ Μινγκέθα), Πικέ (62’ Λενγκλέ), Γκαρσία, Μπούσκετς, Γκάβι, Πέδρι, Φεράν Τόρες (80’ Μπρέθγουεϊτ), Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ (73’ Ντεπάι)

Οσασούνα: Σέρτζιο Ερέρα, Νάτσο Βιδάλ, Κότε, Χουάν Κρουθ, Νταβίντ Γκαρσία (46’ Ουνάι Γκαρσία), Τορό (46’ Αριδάνε), Χάβι Μαρτίνεθ (73’ Μπράσανατς), Μονκαγιόλα, Μπενίτο (67’ Μπούντιμιρ), Ρουμπέν Γκαρσία (46’ Ρουμπέν Γκαρσία), Κίκε