Κοροναϊός: Τα φετινά κρούσματα στην Κίνα περισσότερα από ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2021
Παρόλο που ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων είναι μικρός σε σχέση με άλλες χώρες, ο υψηλός ρυθμός αύξησης οδήγησε στην ενεργοποίηση της δυναμικής κινεζικής πολιτικής «zero Covid».
Τους πρώτους δυόμισι μήνες του 2022 η Κίνα ανέφερε περισσότερα συμπτωματικά κρούσματα Covid-19 από ό,τι σε όλη τη διάρκεια του 2021, καθώς η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον προκαλεί επιδημίας από τη Σαγκάη μέχρι το Σενζέν.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε 1.337 νέα εγχώρια κρούσματα την Δευτέρα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ασθενών για φέτος σε περισσότερους από 9.000. Συγκριτικά, η Κίνα είχε αναφέρει 8.378 κρούσματα το 2021, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.
Την περασμένη εβδομάδα, κρούσματα κοροναϊού αναφέρθηκαν στο Πεκίνο και την Σαγκάη, τις δύο πολυπληθέστερες πόλεις στην Κίνα, καθώς και στις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ, Σαντόνγκ και Τσετσιάνγκ.
Παρόλο που ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων είναι μικρός σε σχέση με άλλες χώρες, ο υψηλός ρυθμός αύξησης οδήγησε στην ενεργοποίηση της δυναμικής κινεζικής πολιτικής «zero Covid», η οποία προβλέπει ταχεία αναγνώριση και απομόνωση των κρουσμάτων.
«Ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων έχει κλείσει και για τα ταξίδια σε άλλες επαρχίες απαιτείται μοριακός έλεγχος» δήλωσε στο Reuters κάτοικος της Σαγκάης.
Στη νότια πόλη Σενζέν, η οποία θεωρείται η «Σίλικον Βάλεϊ» της Κίνας, οι δημόσιες συγκοινωνίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους και οι εργαζόμενοι έλαβαν σύσταση για τηλεργασία.
Οι εταιρείες Foxconn και Unimicron, προμηθευτές της Apple, έκλεισαν προσωρινά τα εργοστάσιά τους στη Ζενζέν. Στη βορειοανατολική πόλη Τσανγκτσούν έκλεισε μονάδα παραγωγής της Toyota.
Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 13 Μαρτίου η Κίνα είχε αναφέρει 116.902 κρούσματα και 4.636 θανάτους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις