Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Amine Souikra: Από το Μαρόκο στην Αθήνα, σε ρυθμούς ροκ

Amine Souikra: Από το Μαρόκο στην Αθήνα, σε ρυθμούς ροκ

Το νέο του single με τίτλο For You, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο στην Αθήνα επίσης σε στίχους Alexa, ξεχειλίζει θετική ενέργεια: μιλάει για δικαιοσύνη, ειρήνη, συγχώρεση, αληθινή φιλία και προσφορά – για το πώς θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

O δημοφιλής στη χώρα του μαροκινός καλλιτέχνης Amine Souikra συστήθηκε επίσημα στο ελληνικό ροκ κοινό στις 5 Μαρτίου μέσα από το πρώτο του live στην Ελλάδα, στη μουσική σκηνή Remedy, με αφορμή την παρουσίαση του δίσκου του Justice to Life σε στίχους Αλεξάνδρας Μπαϊράμογλου (Alexa) και χορηγούς τους Metalhammer, Noizy και TV War.

Lead κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός, ο Amine Souikra γεννήθηκε το 1989 στο Μαρόκο από γνωστή οικογένεια καλλιτεχνών. Έχει ήδη διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο με εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ όπως τα Madjazz και Sun Festival του Μαρακές (όπου απέσπασε το α’ βραβείο Tremplin το 2010) και τα διεθνή φεστιβάλ του Ραμπάτ και της Μερζούγκα, με αμέτρητα live και ενδιαφέρουσα δισκογραφία στο ενεργητικό του.

Τα τραγούδια του, σε στίχους Alexa, είναι εμπνευσμένα από τη ζωή και τον μοναδικό χαρακτήρα του καλλιτέχνη και μιλάνε για όλους όσους αγωνίζονται και υποφέρουν από την πανδημία, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις σε όλο τον πλανήτη. Το νέο του single με τίτλο For You, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο στην Αθήνα επίσης σε στίχους Alexa, ξεχειλίζει θετική ενέργεια: μιλάει για δικαιοσύνη, ειρήνη, συγχώρεση, αληθινή φιλία και προσφορά – για το πώς θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

* Ο Amine Souikra μυήθηκε στη μουσική ήδη από τα 5 του και συνέχισε με σπουδές σε ωδείο σε ηλικία 14 ετών. Στα 17 ήταν βασικός κιθαρίστας στο πρώτο του συγκρότημα, το CLUB27, ενώ από τα 22 ακολουθεί σόλο καριέρα ως συνθέτης, διασκευαστής και παραγωγός, δημιουργώντας παράλληλα τον δικό του χώρο ηχογράφησης. Ακολουθούν ντουέτα με επώνυμους καλλιτέχνες στο Μαρόκο, το άλμπουμ Relief (2013), η συμμετοχή του στο συγκρότημα Wachmn Hit (2014), και δύο ακόμη instrumental άλμπουμ, τα Apocalypse (2015) και The Code (2018), σε πρωτότυπη μουσική δική του και τη συμμετοχή διάσημων μαροκινών ερμηνευτών. To τρίτο progressive ροκ άλμπουμ του, Justice to Life, έρχεται το 2020, ενώ το Νοέμβριο του 2021, λανσάρει το single For You στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη στιχουργό Alexa.

Sports in

Η ιδιαίτερη ανάλυση για τον Γουόκαπ: «Μπορεί να κάνει το… άλμα στο ΝΒΑ;»

Ο Τόμας Γουόκαπ, οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και η ανάλυση για το ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024